Home , Avrupa , Neo-Nazi çeteleri Kreuzberg`de kuşatıldı !

Neo-Nazi çeteleri Kreuzberg`de kuşatıldı !

serveImage.phpBERLİN | 29-04-2014 | Neo-naziler uzun zamandan beridir şu ya da bu bahaneyle yabancıların, göçmenlerin en çok yaşadığı alan olan Kreuzberg’de gövde gösterisi yapmak ve göçmenlerin gözü önünde o iğrenç tutumlarını, yabancı düşmanı yüzlerini açıktan sergilemek istiyorlardı. Nitekim, 26 Nisan 20014 günü, saat 10:00’da Janowitzbrücke’de toplanan yüz- yüzelli kişilik bir faşist grubun yürüme haberi alınır alınmaz anti-faşist güçler, solcular, yabancılar ve özellikle alman sağduyulu emekçiler bir araya toplanarak onların toplandığı alana çıkan tüm yolları tutarak onları yerinde çakılı bıraktı.

Onların sınırlı gücüne karşın birkaç bin kişilik antifaşist güç onları beş saat boyunca kuşatma altında bırakarak onların emellerine erişmesine meydan vermedi ve beş saatin sonunda dağılmak zorunda kaldılar.

Böylece günlerdir faşistler Kreuzberg’de yürüyecek mi sorusu ilerici ve devrimcilerin pratikteki kararlı tutumuyla yanıtını buldu: yürütülmediler!

Bizlerin de ATİF-Berlin olarak destek verdiğimiz kuşatma çemberi, yani her kavşakta üçüzer, dörtüzer kişinin toplandığı ve ayrıca merkezi alanda da binin üzerinde toplanan güçle ant-faşist güçler bir kez daha zaferle çıktılar.

ATİF-BERLİN