Anasayfa , Avrupa , Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği 47. Kongresini Gerçekleştirdi

Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği 47. Kongresini Gerçekleştirdi

HAMBURG|28.03.2022| ATİF’e (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) bağlı olarak yürüten Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği 27 Mart pazar günü 47. olağan kongresini gerçekleştirdi.
Devrim, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başlayan kongre, divan seçimi ile devam etti. Yönetim Kurulu, faaliyet raporu özgülünde derneğin bir yıllık faaliyetleri tartışıldı.
Pandemi, savaş, ekonomik kriz ve faşist saldırıların önümüzdeki dönemde emekçilerin gündemini ve yaşamını önemli oranda ekleneceği, Avrupa’nın birçok ülkesinde artan enflasyon, elektrik ve gaz başta olmak üzere birçok ürünü yapılan zamlar ve yüksek kiralar, buna karşın işçi ve emekçilerden arasında ciddi bir yoksulluk söz konusu olması, göçmen kurumların önemli gündemlerle karşı karşıya olunduğu, bunun için yoğun ve kolektif bir çalışma dönemine hazırlanmanın zorunlu olduğuna vurgu yapıldı.
Mali rapor aklanması ile Denetim Kurulu raporu sunumu yapıldı. Yeni dönem organları seçildikten sonra ATİF Kurultayı’na alan adına katılacak delegeler seçildi. Dilek ve temenniler bölümünde alanda yürütülen çalışmaların çağrısı yapılırken tüm üye ve dostların daha güçlü katılım sağlaması gerektiği vurgulandı.
47. Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği Kongresi başarılı bir şekilde sonuçlandı.