Anasayfa , Haberler , “Mücadeleside fuları da kırmızı, Destan Yörük Ölümsüzdür!”
ANTALYA'DA GEZI OLAYLARI SIRASINDA KIRMIZI FULARIYLA GOZALTINA ALINARAK 127 GUN TUTUKLU KALDIKTAN SONRA TAHLIYE OLAN AYSE DENIZ KARACAGIL, BU KEZ KIRMIZI BANDAJIYLA COCUK GELINLERE KARSI EYLEM YAPTI. COCUK GELININ DUVAGINI CIKARTAN KARACAGIL, ELLERINE BAGLANAN KIRMIZI KUSAGI COZEREK KITAP VERDI.(FOTO:AKIF ARICI/ANTALYA-DHA)

“Mücadeleside fuları da kırmızı, Destan Yörük Ölümsüzdür!”

Onu gezi direnişi sırasında kırmızı fuları ile sosyalizm propagandası yaptığı gerekçe gösterilerek, tutuklanması ile tanımıştık.
Antalya’da Gezi direnişleri ile ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken, özgür alanlara gitme kararı alıp, Destan Yörük olarak mücadelenin en ileri noktasında yerini alarak savaşa katıldı.

Destan Yörük, MLKP savaşçısı olarak yer aldığı Enternasyonal Özgürlük Taburu’nun katıldığı Rakka hamlesinde 29 Mayıs günü şehit düştü. Yanardağ sıcaklığında direnişi örgütleyen sinesinde 24 yasında aramızdan ayrıldı. Kırmızı fulardan Yeşil fulara uzanan yolda 29 Mayıs tarihinde Rakka hamlesinde DAiS çeteleri ile girdiği çatışmada ölümsüzleşti.
Haziran ayaklanmasında Gezi barikatlarından düşlerini büyüten Ayşe Deniz Karacagil, düşlerin gerçek olduğu Rojava devrimini savunurken ölümsüzleşti.