Home , Avrupa , MLKP Şehitleri İsviçre`de Anıldı!
Isvicre Sehitler MLKP Sehitleri Anmasi

MLKP Şehitleri İsviçre`de Anıldı!

MLKP Şehitleri İsviçre`de Anıldı!

Isvicre Sehitler MLKP Sehitleri Anmasi22 Aralık 2015 tarihinde, İstanbul`da katledilen Yeliz Erbay ve Şirin Öter ile, Kobane`de şehit düşen İsmet Şahin, gerçekleştirilen anma etkinlikleri ile anıldı.
Aynı gün, Zürich, Basel, Bern ve Lozan`da gerçekleştirilen anma atkınlıklerinde, devrimci güçlerce sahiplenilerek katılım sağlanmış ve kurumlar adına konuşmalar gerçekleştirilmiştir.
Anmalarda,yapılan saygı duruşunun ardından, sinevizyon gösterimi yapılmış ve ardından da MLKP MK`nın şehitlerle ilgili yaptığı açıklama metni okunmuştur. Kurumlar adına yapılan konuşmalarda, şehitlerin ve mücadelelerinin sahiplenilmesi ve faşizme karşı ortak mücadelenin önemine vurgular yapılmıştır.Özelikle Kürt ulusu ve hareketine yönelik, faşist TC`nin iha saldırısına karşı, Kürt halkının onurlu –ölümüne direnişinin sahiplenilerek birlkte büyütülmesi çağrıları yapılmıştır.
Kurumlar adına yapılan konuşmalardan biri de, TKP/ML İsviçre Örgütlülüğü idi. Yapılan Konuşmada;
„ …
Dostlar; 7 haziran seçimlerinde hüsrana uğrayan sistem, adeta Türkiye Kürdistanın bir çok şehrini ve mahallelerini kan gölüne çevirmiştir. Bu vahşete karşı; Kürt halkının yiğit kadınları ve erkekleri, gençleri ve yaşlıları faşizmin tankına-topuna karşı en iyi bildiği şeyi; direnmeyi ve boyun eğmemeyi tercih etmiştir.

Şu açık ve net olarak biliyoruz ki; Faşist diktatörlük bu kavgayı kazanamayacak. Çünkü tarihin seyri artık Kürt ulusunun haklarının gasp edilemeyeceği bir evrede seyrediyor. Kür ulusunun bu ölümüne ve haklı direnişinin beslendiği kaynak, bu tarihsel haksızlığın son sınırına dayanmış olmasındandır. Bunun önünde ne faşist diktatörlüğün tankı, topu ve her türlü savaş makinesi durabilir, ne emperyalizmin gericilikle kurguladığı oyun planları.

Direnişte toprağa düşen her Kürt bedeni haklılığın zaferini müjdeleyen bir diriliş olacaktır. Bu haklı ve meşru olan direnişin yanında saf tutan tüm devrimcileri burada selamlıyoruz.

Bu anlamıyla biz devrimcileri Kürt  ulusuyla ve onun görkemli direnişiyle kaynaşmak, onun içinde ve yanında yerimizi tereddütsüz almak, mücadelesine destek sunmak tarihsel bir sorumluluktur. Alanlarda, sokaklarda ve mücadelenin olduğu her yerde faşist diktatörlüğün T.Kürdistanı’ndaki baskı yok etme ve imhasına karşı mücadele içinde olmak devrimci bir görevdir. Direnişi büyütmek direnenlerin yanında olmak, nerde ve nasıl olursak olalım onu desteklemek omuzlarımıza binmiş bir görevdir. Bu görevi yerine getirmek için dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek zamanıdır.

Dostlar, yoldaşlar;
Halkların özgürlüğü için bedel ödemekten çekinmeyen komünist ve devrimciler faşist TC devleti’nin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Tıpkı Ankara katliamının hesabını namlularla soran gerilla güçlerimize yönelik başlattıkları geniş çaplı operasyonda son mermisine kadar çatışarak ölümsüzleşen, Dersim Sahverdi şehitlerimiz ve yine 22 Aralık sabahı Gaziosmanpaşa’da çatışarak ölümsüzleşen MLKP’li Yeliz Erbay ve Şirin Öter, Rojava’da halklara köleliği ve onursuzluğu dayatan emperyalizme ve onun işbirlikçisi faşist TC devleti ve onun desteklediği DAİS çetelerine karşı çekinmeden savaşan özgürlük savaşçılarından MLKP’li İsmet Şahin’i 24 Aralık’da ölümsüzler kervanına kattık.
Dost ve düşman şunu çok iyi bilmelidirler ki; halklar ve devrimciler diz üstü çökerek köle gibi yaşamaktansa onurluca savaşarak ölmeyi her zaman tercih etmiştir ve etmeye de devam edecektir.

Halklarımızın özgürlüğü uğruna onurluca savaşıp şehit düşen; Cengiz İçli, Hakan Çakır, Özgüç Yalçın, Yeliz Erbay, Şirin Öter ve İsmet Şahin ölümsüzdür.

Kahrolsun Faşist Diktatörlük!
Selam Olsun Silah Elde Toprağa Düşenlere!
Şehit Namirin!” denilerek, direniş çağrısı yapıldı.

AHM-İsviçre