Home , Haberler , Mücadele sonuç verdi: Gökhan Güneş gözleri kapalı şekilde kaçırıldığı yerde bırakıldı

Mücadele sonuç verdi: Gökhan Güneş gözleri kapalı şekilde kaçırıldığı yerde bırakıldı

Kimliği belirsiz kişilerce 20 Ocak’ta kaçırılan işçi Gökhan Güneş, sabah saatlerinde gözleri kapalı bir biçimde İstanbul Başakşehir’de bırakıldı.

İstanbul Başakşehir’de işine giderken 20 Ocak’ta kimliği belirsiz kişilerce zorla bir araca bindirilerek kaçırılan işçi Gökhan Güneş, günler süren mücadele sonucu bulundu.

ETHA’da yer alan habere göre bu sabah saat 06.00 sıralarında gözleri kapalı şekilde kaçırıldığı yer olan Başakşehir’de bırakılan Güneş, kendi imkanlarıyla ailesinin evine gitti.

Gökhan Güneş’in kaçırılmasından sonra açılan “#GökhanGüneşNerede” adlı sosyal medya hesabından ise bir açıklama yapılarak, Güneş’in ailesiyle çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“5 gün önce devlet tarafından kaçırılan Gökhan, şuan ailesinin evinde.

Gökhan’ın aile, arkadaşları ve yoldaşları 5 gündür verdiği mücadele ile Gökhan’ı o kirli ellerinizden aldı.

Size bir kişiyi daha kaybettirmeyeceğiz!

 

#SizKaçırdınızBizAldık”

NE OLMUŞTU?

Polis oldukları ileri sürülen kişilerce 20 Ocak’ta İstanbul Başakşehir’de kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Gökhan Güneş için, ailesi ve arkadaşları sokakta, sosyal medyada da binlerce kişi “Gökhan Güneş Nerede?” diye sorarak günlerdir eylem yapıyordu. Eylemler sırasında gözaltına alınan Gökhan Güneş’in ablası Gülhayat Güneş, tehdit edildiklerini belirterek, kendilerini gözaltına alan polislerin “Gökhan’ı muhtemelen TEM almıştır. Birkaç güne bırakırlar” dediğini söylemişti. Gülhayat Güneş ayrıca cuma günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görüştüğü bir müdürle aralarındaki diyaloğu aktarmış, “Emniyet Müdürü’ne kardeşimi bulun dediğimde, ben Gökhan’ı bulacağım demedi. ‘En kısa sürede sana teslim edeceğim’ dedi. Bu da Gökhan’ın ellerinde olduğunu gösteriyor” demişti.