Anasayfa , Avrupa , Stuttgart davasında 2 kişi halen tutuklu!

Stuttgart davasında 2 kişi halen tutuklu!


STUTTGART | 01.05.2021 | Almanya’nın Stuttgart kentinde 19 Nisan 2019’den bu yana PKK üye ve faaliyetçileri olma iddiası ile yargılanan kürtlerden ikisi halen tutuklu.

Haziran 2018’de tutuklanan Kürdistanlıların davasında Cihan A. 3,5 ay sonra Evrim A. ise 17 ay sonra serbest bırakılmıştı. Stammheim’de iki yıldır devam eden davanın 92’nci duruşması bu cuma günü görüldü. Salgın nedeniyle duruşma salonuna sınırlı sayıda kişi alındı, birçok kişi dışarıda kaldı.

Tutuklu yargılanan Kürtler, alkışlar eşliğinde duruşmaya getirildi.

Tutuklu yargılanan Veysel S.’ye 4 yıl 3 ay ve Agit K.’ye 3 yıl hapis cezası verildi. Agit K.’ye ayrıca cezaevinde yaptığı Newroz kutlaması gerekçesiyle bir yıl hapis daha verildi. Mahkemede Özkan T.’ye 3 yıl, tutuksuz yargılanan Evrim A. ile Cihan A.’ya da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca Özkan T.’nin tutukluğunun kaldırılmasına karar vererek serbest bıraktı.

Tahliye olan Özkan T., “129b yasasından yargılandık. Mahkemenin başında zaten hüküm verilmişti. Bu karar savcı ve mahkeme heyetinin yaklaşımlarında çok netti. Yürütülen bir çok soruşturma delil olmasına rağmen nihai karar verildi. Bu karar hukuki değil, siyasidir” diye konuştu.