Home , Avrupa , Mannheim’da 30 Mart Kızıldere Anması

Mannheim’da 30 Mart Kızıldere Anması

Mannheim 1MANNHEIM | 01-04-2014 | ATIF`e bağlı Mannheim Integrationsverein e.V. da 30. Mart Kızıldere Anması gerçekleştirildi.  Dernek Yönetim kurulundan bir arkadaş açılış konusmasını yaptı ve sonrasında  Özgürlük ve Sosyalizm uğruna  hayatını feda eden tüm Devrim Şehitleri için katılımcıları bir dakikalık  Saygı duruşuna davet etti. Ardından iki arkadaş Kızıldere türküleri söyleyerek anmaya başlandı

Sunum öncesi dernek adına yapılan konuşmada: 71 devrimci kuşağınımn devrimci dayanışmaya verdikleri öneme vurgu yapılarak, derneğin bu geleneğin savunucusu ve sürdürücüsü olma misyonuna vurgu yapıldı… konuşmada kısaca yerel seçimlere değinilerek tüm alanlarda olduğu gibi bu gündem etrafinda da devrimci demokratik güclerle kurulan birlikteliklerin önemine değinildi.

Program uzun yıllar ülkede devrimci mücadele icinde yer alan, Cayan geleneğinden, dernek gönüllüsü Dogan Ocak´ın sunumuyla devam etti. Sunumda sınıflar mücadelesinin yasalarına değinilerek başlandı. Ardından Mahir Cayan ve yoldaşları hakkında bir anlatım yapıldı. Ocak, sunumunda şöyle konuştu: „Bu tarih 1968 ile başlar 1973´de sona erer. Bu dönem en üst catışma dönemidir. Esasta üc eğilimden oluşmaktadır. Bunlar: THKO, THKP/C ve TKP/ML`dir. Onlari anmak bize umut ve bilinc veriyor. O yüzden kanla yazılmış bu tarih bizim icin cok önemlidir”.

Mannheim 2

Yaklaşık iki saat süren sunumda Mahir Cayan´in devrimci mücadele yaşamından çeşitli kesitler aktarıldı. Sunum devrimci önderlerin ve devrimci mücadelede ölümsüzleşenlerin anılmasının ve kavranmasının önemine dair yapılan vurgularla sona erdirildi. Daha sonra anmaya katılan misafirler söz aldılar; görüş ve sorularını dile getirdiler. Katılımcılar yaptıkları konuşmalarda bu bölgede devrimci dayanışmanın geliştirilmesi adına böylesi bir etkinliğin yapılmasını olumlu bulduklarını dile getirdiler ve dernek yönetimi kutladılar.

Anmanın sonunda Kızıldereyi anlatan devrimci marşların okunması sırasında katılımılarda marşlara eşlik ettiler.