Home , Avrupa , Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi
Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi
Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi

Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi

Başkent Londra’da yapılan Suriye Bağışçılar konferansına katılan Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu protesto ediliyor. 70’ye yakın ülke liderinin katıldığı konferansta Suriye’li mültecilere yardım tartışılıyor.

Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi

Davutoğlu Londra’da Protesto Edildi

Britanya Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla 4 Şubat günü konferansın yapıldığı binanın önünde toplanan kitle, Kürdistan’da devam eden saldırlardan kaynaklı Türk başbakan Ahmet Davutoğlu’nu protesto etti.

Londra merkezde bulunan Queen Elizabeth Conference Center’da önünde yapılan protesto eyleminde kitle adına yapılan konuşmalarda Masum insanların kanı elinde olan birisinin insanlığın geleceği ile ilgili konuşamayacağı ifade edildi. ‘Bebeklerin, kadınların, sivillerin kanları elinde olanlar bugün bu binada Ortadoğu’da insanlığın geleceğini konuşuyorlar. O insanlığın geleceği hakkında konuşabilecek birisi değil. Türkiye başbakanı Davutoğlu bir terrorist. Masum insanların kanı var elinde.’

KONFERANSA 70 ÜLKE KATILIYOR

Suriye krizine siyasi çözüm bulmak amacıyla yapılan Cenevre lll toplantılarının sonuçsuz kaldığı bir dönemde, dünya liderleri bugün Londra’da düzenlenen Suriye Bağışçılar Konferansı’nda bir araya geldi.

70’e yakın ülke liderinin katıldığı konferansta Suriyeli göçmenlere eğitim ve iş olanaklarının yaratılması için kaynak yaratılması amaçlanıyor. Konferansta 6.2 milyar dolarlık kaynak oluşturulması hedefleniyor.

RUSYA KARŞITI GRUP TA EYLEM YAPIYOR

Türk başbakan Ahmet Davutoğlu protesto gösterisinin 10 metre ilerisinde de bir grup Rusya’nın Suriye’deki varlığını protesto ediyor.