Anasayfa , ATİK , Erzurum, İnegöl, Dörtyol… Kürtlere karşı yapılan faşist linç saldırılarını lanetliyoruz!

Erzurum, İnegöl, Dörtyol… Kürtlere karşı yapılan faşist linç saldırılarını lanetliyoruz!

ATİK | 30 – 07 – 2010 | Türk devleti tarihi boyunca Kürt ulusuna karşı sürdürdüğü inkâr ve imha politikaları, günümüzde gene kapsamlı bir şekilde devam etmektedir. Erzurum, İnegöl, Dörtyol ve daha bir çok il ve ilçede Kürtlere yönelik linç girişimleri yaygınlaşarak sürmektedir. Bir çok yerde Kürtlerin yaşadığı mahalle ve semtlerde, devletin bilinçli olarak geliştirdiği provokasyonlar bahane edilerek, saldırılar sürdürülmektedir.

Göz altılar, toplu tutuklamalar, ulusal direniş hareketini fiziksel olarak tasfiyeye yönelik askeri operasyonlar, köylerde yasak alanların ilan edilmesi ile birlikte, her alanda sürdürülen faşist abluka, bu kez de sivil faşistler üzerinde linç girişimleri devreye sokularak, Kürtlere yönelik bir çok alanda saldırılar gerçekleştirilmektedir.

ATİK olarak; Polis, asker, Vali ve İçişleri Bakanının desteği ve gözetiminde yapılan bu linç saldırılarını nefretle kınıyoruz.  Kürt ulusal hareketinin mücadelesinin karşısında aciz ve derin bir çıkmaz içinde olan Türk devleti, geliştirdiği milliyetçi, şoven söylemler ve kışkırtmalar; Türk, Kürt ve çeşitli milliyet ve azınlıkların ortak mücadelesi ve dayanışmasıyla boşa çıkartılacaktır. Nasıl ki tarihte tüm katliamlar, linç girişimleri, gözaltında kayıplar, Türkiye’de ulusal ve sınıfsal mücadelenin gelişimini engellemediyse, bugünde bu saldırılar mücadelenin gelişimini engelleyemeyecektir.

Bunun için bütün işçi ve emekçileri, ilerci, demokratik kurumları, Kürt ulusunun meşru demokratik hak ve taleplerine sahip çımaya çağırıyoruz.

Yaşasın Kürt ulusunun ulusal bağımsızlık mücadelesi!

Faşist saldırılara karşı, yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği

Birlik – Mücadele – Zafer!

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)

ATIK-Kürtlere yönelik saldırılara iliskin basin aciklamasi