Home , Dünya , Meksikalılara Cep Telefonu Yasağı

Meksikalılara Cep Telefonu Yasağı

MEKSİKA | 09 – 04 – 2010 | Milyonlarca Meksikalı yeni çıkan bir yasa sonucu bu haftasonu cep telefonunu kullanamayacak. Kriminaliteyi azaltmak ve çetelerin hareket alanını kısıtlamak amaçlı çıkarılan yeni yasa, Cumartesi gününe kadar tüm cep telefonlarının isime kayıtlı olmasını zorunlu kılıyor.

Kayıtlara göre Meksika’da toplam 84 milyon cep telefonundan 30 milyonu kontörlü olduğu için isme kayıtlı olmadan kullanılıyor. Telefon şirketi America Movil ise senatörlere, kayıt süresini uzatması için başvuruda bulundu.

Hükümet ise çetelerin insanları kaçırıp cep telefonuyla fidye istemesini engellemek için böylesi bir yasaya başvuruyor. Tabiki bu yasayla birlikte herkesin cep telefonu numarasını kendi ismine kaydetmesi zorunlu olacak ve önemli oranda bir kontrol da sağlanabilecek. Bu kontrol, telefon dinlemelerinde devlete büyük kolaylık sağlarken, halk üzerindeki baskıyı arttırması için de bir araç olacak.

Yasa aynı zamanda, yeni telefon sözleşmelerini zorunlu kılmasından dolayı, egemenler için önemli bir pazar da yaratmış olacak.