Home , Haberler , „Susturmak isteyenlerin soluğu kesilecek, Özgür Gelecek Susmadı, Susmayacak“

„Susturmak isteyenlerin soluğu kesilecek, Özgür Gelecek Susmadı, Susmayacak“

TÜRKİYE | 09 – 07 – 2011 | TC devletinin basın üzerinde ki baskıları artarak devam ediyor. Son olarak Halkın Günlüğü ile devam eden susturma terörünün son durağı Özgür Gelecek gazetesi oldu. Gazete, 08-21 Temmuz tarihli 13. sayısında “TKP/ML TİKKO Bölge Siyasi Komiseri ve Bölge Komutanı ile Röportaj” ve “Kavga okulu” sayfasında yer alan yazılar gerekçesi ile 1 aylığına kapatıldı.

Özgür Gelecek tarafından yapılan açıklamayı, konunun önemi açısından olduğu gibi yayımlıyoruz;

„Gazetemiz Özgür gelecek, 08-21 Temmuz tarihli 13. sayısında “TKP/ML TİKKO Bölge Siyasi Komiseri ve Bölge Komutanı ile Röportaj” ve “Kavga okulu” sayfasında yer alan yazılar gerekçesi ile 1 aylık kapatma saldırısı ile karşı karşıya kaldı. “TKP/ML TİKKO ve PKK propagandası”  yaptığı gerekçesi ile gerçekleştirilen bu kapatma saldırısı bizleri yıldıramayacaktır. Hâkim sınıfların halk kitlesinin gerçeklere ulaşması ve bu gerçekleri değiştirme yönünde adımlar atmasına yönelik duyduğu kaygı ve beynini saran korku giderek büyüyecektir.

Özgür gelecek gazetesi ve devrimci, yurtsever basın kendine gerçekleri referans alır ve onlardan kopmaz. Bu açıdan sosyalist, devrimci, yurtsever basın tüm saldırı ve engellemelerle yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor/edecek. Türk, Kürt, çeşitli milliyetlerden Türkiye halkının zulme karşı mayasında sakladığı öfke, sesini ancak devrimci basın yoluyla duyurabilmekte, gerçekleri de ondan öğrenebilmektedir.

Özgür gelecek gazetesi olarak gerçeklerin inatçı, aynı zamanda bir o kadar da cüretli ve iradeli olduğunu düşünüyoruz. İşte bu gerçekliğe yönelik saldırıların varlığı ise bizce nafiledir. Ki bunu yayın çizgimizde ısrarla göstereceğiz.

Devrimci, sosyalist, yurtsever basın susturulamaz!

Özgür gelecek, ezilenlerin sesi olmayı sürdürecek!

Özgür gelecek gazetesi

08.07.2011“