Anasayfa , Avrupa , Mehmet YEŞİLÇALI`dan Mazlum Yoldaş`a…!

Mehmet YEŞİLÇALI`dan Mazlum Yoldaş`a…!

 

mehmet_yesilcaliMazlumca Yaşamak…!

Önce kaza haberini aldım, dört duvar arasında. Tüm sıkıntılar bir yana, sizlerin yanında olamamak, yoldaş yarasına merhem olamamak, bir el uzatımı mesafesinde olsak da, yoldasa sarılamamak, hasret giderememek; acıda, gözyaşı ve kederde, sevinç ve kahkahada bir arada olmamaya dayanılır da; yoldaş yitimlerinde, o dört duvar, dört dağa dönüşerek iner tüm ağırlığıyla mahpuslu yoldaş omuzuna. Acısını derinden yaşadığım Cerenimin yokluğu, henüz tüm tazeliğiyle yüreğimizde bir hançer yarası sızısıyla dururken; can yoldaşım, emektarımız Mazlum yoldaşımızın, acıyla ama Cerene ve yoldaşlarına kavuşma ümidiyle, kıyasıya bir direnişe geçtiği o kalleş ölüme karşı, dört ay boyunca yaşadığı büyük acılarda yanında olamamak, beni daha da üzüyordu.
Ülkemizin her coğrafyasında, peşisıra yaşanan katliam ve ölüm haberleri ne çok da gelmişti 2015 yılında. Hele ki, T.Kürdistanı coğrafyasında yaşanan faşist katliam ve ölüm haberleri, adeta gündelik yaşamın parçası haline geldiği bir dönemden geçiyoruz. Toplumsal olarak yaşanan/yaşatılan o korkunç kanıksatma atmosferinde, ölümün/katliamın olağan görüldüğü bir süreçte, Mazlum yoldasın ölüm haberini de aldık. Bu süreçte, siz yoldaşlarımla olamamanın üzüntüsü daha da ağırlaşıyor, yürek daraltıyor adeta.
Ama yoldaşlar, hayat devam ediyor tüm zorluklara rağmen.Bizler, özgürlüklerin, kardeşliğin ve eşsiz güzelliklerin hüküm sürdüğü, güzel bir yaşamı düşleyenler olarak, bu mücadelede , yitirdiklerimizin düşlerini de düşlermize katarak devam edeceğiz o eşsiz düşler ülkesine olan yolculuğumuza.Her nerede olursak olalım; içerde, dışarda kol kola, yılmadan, Şeyh Bedreddin`in deyimiyle, „yarın yanağından gayri, her şeyde ortaklaşarak“, „sınırlı yaşamlarımızı, sınırsız bir davaya adayanlar“ olarak, yürüyeceğiz.Yürümek zorundayız, sevinçlerimizde coşarak, acılarımızda tutunarak yoldaş yüreklere…
Özgürlükler dünyasına yürüyüşümüzde, emektarlığı ve fedakarlığıyla,Mazlum yoldaş, her zaman yolumuza ışık olacaktır.
Mazlum yoldasın yoldaşlık değerleri, paylaşımları, bizlere yoldaşlığın tarifi olacaktır.
Son defa da olsa, yoldaşça kucaklaşamamanın yürek inciten acısıyla dolu bir hüzün içerisinde, ufuklarda yoldaş Mazlumun silüetini arayan yaşlı gözlerim, yoldaş hasretiyle çarpan yüreğim, mazlumca bir isyan ve özlemdir artık!
Hoşçakal Makis  yoldaş…..hoşçakal yoldaş Mazlum…!Yıldızlaşan özlemlerimizle, hep yanında olacağız!
Kalbimizdesin!!!!!

Mehmet Yeşilçalı