Anasayfa , Avrupa , 12. Politik kadınlar konseyi (Frauenpolitischer Ratschlag) başladı

12. Politik kadınlar konseyi (Frauenpolitischer Ratschlag) başladı

ERFURT |02.11.2019| Erfurt’ta 12. Politik kadınlar konseyinin ilk günü toplu bir selamlama ve açılış konuşması ile başladı. Thüringen eyaletinde kadınlardan sorumlu bakan, Verdi kadın çalışmalarından sorumlu sekreter ve Thüringen kadın sığınma evleri başkanı kadın topluluğunu selamladı.

MLPD başkanı Gabi Fechtner de yaptığı konuşmayla,Rojava’daki direnişin önünde saygıyla edildiğini ve buradan da YPG,YPJ ve enternasyonal taburların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ardından yazılı gelen selamlamalara yer verildi. Yazılı selamlamalardan biri sea watch gemisi ile akdenizde zor durumda olan mültecilerin hayatını kurtardığı için italya devleti tarafından gözaltına alınan Carola Rackete’den idi. Rackete gönderdiği yazısında,göç yollarından ve mültecilik durumundan en çok kadın mültecilerin etkilendiğini vurguladı.

Selamlamaların ardından çalışma gruplarına geçildi. Yeni Kadın üyeleri; “Göçmenlik; toplumsal ilerlemenin anasıdır” çalışma grubunun örgütlenmesine katılıp,orada Rojava’daki aktüel duruma ilişkin bir sunum yaptı. Türkiye’nin acil bir şekilde Rojava topraklarından çekilmesinin talebinin yanı sıra Alman devletinin ve AB’nin de Türkiye’ye silah ambargosu uygulamasını ve faşist TC ile olan işbirliklerinin derhal bitirilmesi gerektiğini savundu. Ardından bir de Alman devletinin siyasi çalışmalar yürüten Türkiyeli göçmenlere ilişkin saldırıları dile getirildi. Çalışma gruplarının ilk bölümü saat 18 de bitirilirken,ertesi gün tekrardan bir araya gelmek üzere program yapıldı.