Anasayfa , Avrupa , Marşlar, Türkü ve Klamlar Afrin İçin Söylendi (Görüntülü)

Marşlar, Türkü ve Klamlar Afrin İçin Söylendi (Görüntülü)

Frankfurt |09.02.2018| Ede Bese platformu, Yeni Demokratik Gençlik (YDG) ve bir çok kurumun çağrısı ile önceki gün Frankfurt kent meydanında bir miting gerçekleşti. Bir çok dayanışma eyleminden farklı olarak bu mitingde sanatsal yön öne çıktı.

Yeni Demokratik Gençlik tarafından organize edilen mitingde Grup Simurg, Yeni KADIN Erbane Grubu ve Siphan türkü, marş ve klamlarını seslendirdiler. Kürtçe, Türkçe, Almanca, İspanyolca ve Ermenice türkülerin seslendirilmesi dikkat çekti.

Mitingde YDG, Yeni KADIN ve ATİF adına konuşmalar gerçekleştirildi. Aynı zamanda Rojhilatlı bir Kürt temsilci tarafından Afrin’de ki gelişmelere ilişkin bir konuşma yapıldı.

Grup Simurg adına Afrin’de süren işgale ilişkin bir açıklama okundu. Simurg açıklamasında, faşizmin Kürtlerin mücadelehe ruhunu yok etmek istediğini ancak dün Kobanê’de olduğu gibi faşizm bugün Afrin’de de yenileceğini dile getirdi. Önemli olanın tek yürek halinde bu işgale karşı olunması gerektiği belirtilen açıklamada işgal devam ettikçe özgürlük mücadelesini destekleyeceklerini, dünyanın heryerinde süren işgal ve talana karşı alanlarda olacakları ifade edildi.

Eylem’de kısa bir açıklama yapan bir LGBTİ+ haklarinin savunucusu ve aktivisti, Türk hapishanesinde ölüm orucuna başlayan Diren Coşkun hakkında bilgiler verdi ve Kıvılcım Arat ile Diren Coşkun için dayanışma çağrısı yaptı.

Yaklaşık iki saat süren eylemde bir çok slogan atılırken, Grup Simurg tarafından seslendirilen halaylarla coşkulu anlar yaşandı.