Home , Avrupa , Mannheim’da Çocuk Eğitimi ve Kuşak Çatışması Konulu Seminer

Mannheim’da Çocuk Eğitimi ve Kuşak Çatışması Konulu Seminer

MANNHEIM |11-07-2016| ProMigra derneğinde geneleksel kahvaltı sonrası çocuk yetiştirme uzmanı bir Pedagog ile seminer düzenlendi. İlk olarak göcmen ailelerin yaşadığı sorunlar üzerinde duran çocuk yetiştirme uzmanı, özellikle göçmen ailelerin çocuk eğitiminde ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, „Bir çok göcmen ailesinde şöyle bir duruma tanıklık ediyorum, ailede anne baba yüzde otuz almancaya hakim iken çocuklarda kendi ana dillerine yüzde otuzuna hakim olmakta. Bu durum anne baba ve cocuk arasındaki iletişimi gözler önüne sermektedir„dedi.

Sunum yapan Pedagog’un dikkat çektiği bir başka boyut ise, çocukların erken yaşlarda medya araçları ile sınırsız kulanıma geçmesi.

Pedagog devamında ‚özellikle göçmen ailelerinde çocuklar kontrolsüz bir biçimde tv, pc ve smartphone kulanmakda ve günlük hayatlarında bir vazgecilmez zaman öldürme yöntemi olarak görülmektedir. Ana babanın müdahalesi veya bu araçların sınılamada çoğu zaman kendi rahatları bozulacağı icin göz yumulmaktadır. Aynı zamanda çocuğun ev içinde görevleri coğu kez ana baba (daha cok anne tarafindan) üstlenmektedir, bu da çocuğun sorumluluk bilincini köreltmekte ve onu geleceğe yetersiz bir biçimde hazırlamaktadır’ belirlemesinde bulundu.