Home , Haberler , Halk sandığa gidiyor!

Halk sandığa gidiyor!

CStzkCSXIAAhU48Hilesi ve hırsızlıklarıyla egemenlerin top yekûn alanlarda olduğu 1 Kasım seçim dalaşı başladı. Halk sandık başında. Hileler, hırsızlıklar, kavgalar ve devletin bu günde sürdürdüğü gözaltılar şu şekilde:

12.40: Fatih’e bağlı Karagümrük’teki Neslişah İmam Hatip Ortaokulu’nda HDP’lilerin usulsüzlüklere itiraz etmesi üzerine, sivil faşistler okulun önüne toplandı.

Sayıları 100’ü bulan faşistler, “Burada PKK istemiyoruz” şeklinde slogan atarak HDP’lileri hedef göstermeye ve provokasyon çıkarmaya çalıştı.

Okulda bulunan polisler, ırkçı faşistlerin saldırılarını sadece izliyorlar. Okula HDP yöneticileri giderken, okul içinde ve çevresinde faşistler dolanmaya devam ediyor.

 

12.18 Muş’un Malazgirt ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda oy kullanmaya giden BDP’li Malazgirt eski Belediye Başkanı M. Nuri Balcı ve Önder Engin adlı kişi polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen Balcı ve Engin, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

12.14 Diyarbakır’ın Lice ilçesine giden Fis köyü ile Duru Karakolu arasında bulunan yol trafiğe kapatıldı. 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye yüzde 96 oy çıkan Lice’ye giden yol, “mayın” olduğu gerekçesiyle kapatılırken, yolda yaklaşık 200 civarında araç bekliyor. Oylarını kullanmak için Lice ve köylerine gitmek isteyen seçmenler, kente giriş-çıkış olmaması nedeniyle ilçeye gidemiyor. 1.5 saati aşkın süredir bölgede bekleyen seçmenler, duruma tepki gösterirken, HDP Diyarbakır milletvekili adayları bölgeye doğru yola çıktı

12.11 Diyarbakır’da oy kullanma oranı yüksek. Bazı okullarda uzun kuyruklar oluştu. Diyarbakır Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndaki iki sandık gerekçesiz şekilde Süleyman Demirel İlkokulu’na taşındı.

12.06 Siirt’te HDP sandık görevlisi Ahmet Destan ve Kemal Beştaş gözaltına alındı.

12.01 sendika.org’a göre, Ankara Karşıyaka Celayir İlkokulu’nda da 1227 No’lu sandıkta önceden imzalanmış sonuç tutanakları bulundu.

 

12.04 İstanbul Maltepe Fındıklı ilköğretim Okulu’nda bulunan 2297 nolu sandıktaki tüm oy pusulalarında mavi işaret konulduğu ortaya çıktı. Sandık başındaki avukatlar; sandıkta oy kullananların çoğunun muhalefet partilerine oy verdiğini belirterek “Sandıktaki oylar geçersiz sayılacak” dedi.

 

12.02 Ankara Karşıyaka Celayir İlkokulu 1227 No’lu sandıkta önceden imzalanmış sonuç tutanakları için avukatlar tutanak tutacak.

11.59 İstanbul Zeytunburnu’nda AKP seçim aracı Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’nun bahçesine girdi. Oy kullanmaya gelen halk müdahale etti. Şoför, yanlışlıkla okul bahçesine girdiğini iddia ederek, ayrıldı.

11.58 Diyarbakır Lice İlçesi girişi jandarma tarafından tutulmuş durumda. Halkın ilçeye girişini engellemeye çalışan jandarmaya rağmen, halk tarlalardan araçlarla Lice’ye gidiyor.

11.37 İzmir’de İTO Vakfı Süleyman Taştekin Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi’nde polis, 1080 numaralı sandıkta silahıyla oy kullanmaya girdi. HDP’lilern itirazına rağmen sandık başkanı müdahale etmedi. Menderes ilçesinde Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Bayrak İlk ve Ortaokulu’nda 1113 sandıkta kayıtlı olan seçmen, daha sonra 1138 No’lu sandıkta oy kullanırken tespit edildi, tutanak tutuldu. Sendika.org’a göre, farklı okulda sandık kurulu üyesi olan bir kişi, Bornova Malazgirt İlköğretim Okulu’nda 408 No’lu sandıkta oy kullandı.

11.42 Sandık taşıma kararı ile gündeme gelen Cizre’de, halk sabah saatlerinden itibaren büyük ilgiyle oy kullanmaya başladı. Usulsüzlük ve hileye karşı oylarını korumak isteyen halka polis Kaymakam Mümin Heybet Ortaokulu yanında biber gazı ile saldırdı.

11.38 Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan seçmenler, oylarını kullanmak üzere,