Home , Avrupa , Yeni Polis Yasasına Karşı Alanlara

Yeni Polis Yasasına Karşı Alanlara

Haber Merkezi |06.07.2018| Alman devletinin uygulamaya koymak istediği polise geniş yetkiler veren yasaya karşı NRW eyaleti genelinde 100’ün üzerinde kurumun çağrısıyla Düsseldorf’ta eylem düzenlenecek. Devrimci, demokrat ve yurtsever göçmen kurumları ile Anti-Faşist kurumların katılım çağrıları var. Güney eyaletlerinde ilk olarak yürürlüye konulan ve Polis’e geniş yetkiler veren yeni düzenlemelere karşı toplumsal tepkide giderek büyüyor. Cumartesi günü gerçekleşecek eylem ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) ‚te katılım çağrısı yapıyor. ATİF yaptığı açıklamada mücadelenin önüne set çekilmeye çalışıldığı ve Almanya’yı bir polis devletine dönüştürme üzerine kurulu yeni Polis Yasası düzenlemesine karşı toplumun örgütlü kesimini duyarlılık göstererek alanlara cıkması gerektiği vurgulandı. Avrupa coğrafyasında artan ırkçı ve gerici politikaların bir ürünü olarak Almanya’da polise geniş yetkiler veren bu düzenlemenin Anti-faşist mücadele, meşru mücadelenin hedef alındığını görmek gerektiği dile getirildi. Almanya polisinin Hamburg G20 sürecinde ortaya koyduğu saldırgan ve hukuksuz girişimleri hatırlatıldı.

“Buna karşın Anayasal güvencede olan bedel ödenerek kazanılmış hakların korunması için mücadeleden başka seceneğin olmadığıda ortadadır.“ denildi. Son olarak toplumun duyarlı davranarak Cumartesi günü (07.07) Düsseldorf’ta saat 13’te gerçekleşecek eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Almanya’da “Yeni Polis Yasası“ olarak bilinen düzenleme ile polise geniş yetkiler veriliyor. Uzun tutukluluk süreleri ile göz altı işlemi yapılıyor. Bayern eyaletinde uygulamaya konulmak istenen yeni düzenlemeye karşı geçtiğimiz aylarda büyük protestolar yapılmıştı. Eyalet sistemi geçerli olan Almanya’da Güney (Bayern) eyaleti ile başlayan Yeni Polis Yasası şimdide NRW bölgesinde uygulanmak istenmekte. Almanya’da bu durum bir yıl içerisinde tüm eyaletlerde uygulanabilme olasılığınıda doğuruyor. Hamburg G20 zirvesinde görüldüğü gibi polisin hukuk tanımamazlık saldırıları adeta hukuksal olarak yapılmak isteniyor. Almanya’da bu yasa ile beraber Polis devletine dönüşeceği demokratik kurumlarca ifade ediliyor. 100 üzerinde kurumun çağrısı ile Düsseldorf’ta gerçekleşecek eyleme duyarlılık gösterip katılım çağrıları yapılıyor.