Home , Avrupa , Magda Maasbommel Ölümsüzlüğe Uğurlandı

Magda Maasbommel Ölümsüzlüğe Uğurlandı

HOLLANDA | 30 – 06 – 2011 | Uzun yıllar Hollanda Kızıl Şafak Örgütü (Rode Morgen) aktivisti olarak çalışan Magda Maasbommel, birkaç ay önce tespit edilen ve hızla yayılan mide kanseri hastalığına 23 Haziran günü yenik düştü. Bir süredir bakım evinde yaşayan Magda, vefat ettiğinde 64 yaşındaydı. Yıllar önce geçirdiği bir kazada sol bacağını kaybeden Magda, demokrasi mücadelesinden bir an bile kopmadan faaliyetlerine devam eden örnek bir devrimci kadındı.

Üyesi olduğu Hollanda Komünist Partisinden, partinin revizyonistleştiği eleştirisiyle ayrılan Magda, Rode Morgen olarak bilinen Kızıl Şafak örgütüne geçmiş ve vefat ettiği güne değin bu örgütte faaliyet yürütmüştür. Sağlık sorunu ve yaşının ilerlemiş olmasına karşın, birçok eylemde her daim yerini almış olan Magda, Hollanda’da her kesim tarafından saygıyla karşılanan ender kişiliklerdendi.

Kızıl Şafak Örgütü tarafından yapılan açıklamada;  “Yoldaşımızın ölümü erkendi. O inandığı düşünceleri her yerde yüksek sesle söylemekten hiç çekinmezdi. Tartışmalarda, yürüyüşlerde ve her yerde… Onun ölümü erkendi, çünkü o yaşamında bir hedef belirlemişti. O hedef sosyalizmdi” denildi.

Aralarında HTİF ve Yeni Kadın’da bulunduğu birçok kurum, Magda için 2 Temmuz günü düzenlenecek anma törenine katılmaları konusunda taraftar ve çevrelerine çağrıda bulundu.