Anasayfa , Avrupa , Lyon’da Diktatörlüğe Hayır Kampanyası’nın stardı verildi

Lyon’da Diktatörlüğe Hayır Kampanyası’nın stardı verildi

LYON|21.02.2017| Faşizme ve tek adam diktatörlüğünün yasal kılıfı olan “Anayasa Referandumu”na karşı Lyon’da demokratik güçler bir araya geldi.

CDK-F, Lyon-ATİK, CHP temsilcileri, Alevi çevrelerinden 80 kişinin katıldığı toplantıda Fransa Hayır Platformu adına Birsel Ocak konuştu.

Referanduma kadar gelinen aşamayı ve OHAL uygulamalarını özetleyen Ocak, “Hayır diyenlerin cephesini örgütlemek sadece referandumda güçlü bir “hayır” çıkarmak için değil referandum sonrası potansiyeli örgütlemek için de önemlidir” açıklaması yaptı.

Tek tip basının kirli propagandasına değinen Birsel Ocak “Şimdiler de HDP’nin yaptığı çok net açıklamalarına rağmen “HDP Evet diyecek” yalanına, “Kürtler boykot edecek” yalanı eşlik ediyor. Gobbels’i takip etmeye devam ediyorlar. Bir yalanı ne kadar çok tekrar ederseniz gerçek gibi görünür. Kürt Halkı özellikle 2014 yılından bu yana çok büyük bir acı ve kıyım yaşadı. Elbette sandığa gitmemesinin meşru bir zemini var. Ancak Kürt Halkı dün olduğu gibi bugün de tarihsel görevlerinin bilincindedir ve örgütlü bir halk olarak davranmayı sürdüreceğini defalarca ilan etmiştir” dedi.

Lyon’da DİTİB binasında oy kullanma kararı alındığına da değinen Ocak, “Avrupa’nın birçok ülkesinde Türk MİT’inin ajan ağı şeklinde çalıştığı belgelenmiş, birçok Alevi ve Kürdü fişlediği ortaya çıkmış bir kurumda gelin oy kullanın demek “Hayır” diyecek olanlar üzerinde baskı oluşturmaktır. Hayır Platformunun bileşenlerinin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Hukuki ve diplomatik girişimlerimiz elbette var ancak “hayır” diyecek olan bizler sokakta da bu dayatmayı kabul etmediğimizi göstermeliyiz” çağrısı yaptı.

Lyon’da ki demokratik, ilerici güçlerin bir araya gelerek güçlerini ve olanaklarını birleştirecekleri bir “Hayır Platformu” kurma çağrısı yapan Birsel Ocak Fransa Hayır Platformunun çalışma esasları, biçimleri, araçları ve seçim takvimi hakkında bilgilendirme yaptı.

Kurum ve bireylerin de söz aldığı toplantı da “Hayır Platformu”nun önemli bir ihtiyaç olduğu vurgusu öne çıktı. CHP temsilcisinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptığı toplantı da kitlesel bir yürüyüş ve miting talebi öne çıktı. Hızla oluşturulacak olan Hayır Platformunun salondan gelen talepleri örgütlemesi kararlılığıyla toplantı bitirildi. (AVRUPA FORUM)