Anasayfa , Avrupa , Bavyera Eyaletinde İşçi Grevi

Bavyera Eyaletinde İşçi Grevi

NÜRNBERG|04.11.2022| IG Metall tarafından, hayat pahalılığına ve yükselen enflasyona karşı Bavyera Eyalet merkezli yapılan Nürnberg ve Augsburg mitinglerinden sonra bugün (04-10-2022)’ de saat 10’dan itibaren bir günlük uyarı grevi başladı.
Toplu sözleşmede % 8 zam isteyen sendika temsilcileri görüşmelerden sonuç alamayınca uyarı grevlerine başladı.

Bugün greve çıkan ATİF (Almanya Türkiye’li İşçiler Federasyonu)’e üye otomobil sektöründeki işçi temsilcisi ve döküm işçileriyle yaptığımız görüşmede; “uyarı grevinin sonuç vermemesi durumunda önümüzdeki sürede eylemlerin çeşitli biçimlerde devam edeceğini” belirttiler. “Bu tür grevlerin işçilerin birliği ve örgütlülüğü için çok önemli olduğunu söyleyen işçiler, dünya genelinde yaşanan ekonomik ve politik krizlere karşı işçilerin enternasyonal düzeyde örgütlenmesi gerektiğini ve bu çaba içerisinde olduklarını” söylediler.
Ayrıca bugün, ispanya’da işçi sendikalarının maaş artışı talebiyle ve “Bu krizin faturasını işçi sınıfı ödemeyecek” diyerek başlattığı grevi selamladılar.

Dünya genelinde, yükselen enflasyona ve hayat pahalılığına karşı yapılan işçi grevleri kapitalist-emperyalist sistemi sarsıyor.
Önümüzdeki günlerde Ver.di sendikası bir dizi eyleme başlıyor. İG Metal ve Ver.di sendikalarının bu etkinliklerine ATİF işçi komiteleri aktif olarak katılıp işçi federasyonu kimliğini güçlü bir şekilde hissettirmelidir.