Home , Avrupa , Lozan`da Tahir Elçi Katliamı Protestosu…!
Lozan`da Protesto...

Lozan`da Tahir Elçi Katliamı Protestosu…!

 

 

28 Kasım 2015 tarihinde, Amed`in Sur ilçesinde, gerçekleştidiği basın açıklaması sonrasında, yaratılan bir çatışma ortamı ile, Amed Baro başkanı Tahir Elçi katledilmiştir.

Faşist TC`nin katliamcı-infazcı kültürü, kendisini yine göstermiş ve Amed`de, Tahir ELÇİ, çatışma süsü verilerek infaz edilmiştir. Tahir ELÇİ`nin , PKK terör örgütü değil, siyasi bir harekettir“ söylemi sonrası, hedef haline getirilmiş ve 28 Kasım günü de hedefe ateş edilerek infaz gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen bu infazı lanetlemek için, İsviçre`nin Lozan kendinde, Dem-Kurd, İTİF, İGİF ve SYKP`nin oluşturduğu Lozan Demokratik Güçbirliği bileşenleri tarafından bir protesto etkinliği düzenlemiştir. DGB tarafından konuya ilişkin hazırlanan Fransızca bildiri okunmuş ve sloganlarla, Tahir Elçi`nin katledilmesi protesto edilmiştir. Etkinlikte, Lozan Solidarets örgütü de katılım sağlayarak açıklamasını gerçekleştirmiş ve protesto etmiştir.

Etkinlik, siklikla atilan öfkeli sloganlarla sonlandirilmis ve katliamlara, fasist saldirlara karsi, mücadeleyi yükseltme cagrilariyla sonlandirilmistir.

AHM-Lozan

image2 image1