Anasayfa , Avrupa , Londra'da 'Paris katliamı aydınlatılsın' eylemi

Londra'da 'Paris katliamı aydınlatılsın' eylemi

londraLONDRA|06-02-2013 |  İngiltere’nin başkenti Londra’da çalışmalarını yürüten Roj Kadın Meclisi, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve ATİK-Yeni Kadın Londra gerçekleştirdikleri bir eylemle Paris’te 9 Ocak günü gerçekleşen katliamın faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından ve Kadın Özgürlük Hareketi öncülerinden Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in katledilişinin üzerinden yaklaşık bir ay geçti.

Katliamın aydınlatılması için her Çarşamba Avrupa’nın değişik kentlerinde yapılan nöbet eylemine Londra’dan da destek geldi.

Fransız elçiliği önünde bir araya gelen kadınlar, bildiri dağıttılar ve elçilik görevlilerine hazırladıkları açıklamayı sundular.  Elçilik görevlisi, bu açıklamayı Fransa Devletine e-mail yolu ile ileteceklerini söyledi.  Bildirilerin dağıtımı ardından kadınlar, eyleme son verdiler.

Dağıtılan bildirilerde şu ifadeler dikkat yer aldı: “Profesyonelce tasarlanmış bu katliamın Kürt özgürlük mücadelesinin simgesi olan kadınlara yönelik olması tesadüf değildir. Katliamın adresleri ise bellidir ve Fransız devletinin bilgisi dışında olduğu düşünülemez. Yapılan katliam; Kürt halkının özgürlük eylemine olduğu kadar, kadınların uyanışı ve ayağa kalkışınadır. Yıllarca insan yerine konmayan, din ile, töre ve geleneklerle sindirilen-susturulan Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi ile dirilişini ve sömürgeciliğe tükürdüğünü yalatmış olmasını hazmedemeyen faşizm, bu saldırı ile bir kez daha kirli yöntemlerden medet umma arayışındadır.

Karanlığa sığınan korkak bekçilere sesleniyoruz; Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada asla “oh” çekemeyeceksiniz!.. Bu katliam aydınlatılana ve katillerinden hesap sorulana kadar peşinizde olacağız. Çünkü; Kürt kadınlarının var olma mücadelesi artık dünya kadınlarına ait bir mücadele haline gelmiştir. Çünkü; onların özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, onların direnişi bizim direnişimiz, onların kavgası bizim kavgamızdır!. Sizse yalnızsınız!.. Tarih bizim yanımızda olacak!..

Acımız ve öfkemiz büyük!.. Bu katliam aydınlatılana kadar, Fransız ve Türk devletlerinin bu katliamdaki rolü açığa çıkartılana ve hesap sorulana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”ANF