Anasayfa , Avrupa , Bir Halk Savaşçısını Daha Ölümsüzlüğe Uğurladık!

Bir Halk Savaşçısını Daha Ölümsüzlüğe Uğurladık!

KÖLN | 18 – 08 – 2010 | 10 Ağustos 2010 da Almanya’nın Köln kentinde ağır rahatsızlığı sonucu yitirdiğimiz Erdal Çetinkaya yoldaşı, 15 Ağustosta gerçekleştirdiğimiz anma töreni ve bir gün sonra da cenazesinde kısa bir anma ile ölümsüzlüğe uğurladık.

Anma töreni, Erdal yoldaş şahsında halk demokrasisi, sosyalizm ve komünizm mücadelesinde yaşamın ı yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Yurt dışında en son örgütlü olduğu alanda yaşamını yitirmesinden dolayı Erdal yoldaş için MKP-YDB imzasıyla yapılan açıklamaya geçildi. 20 yıllık mücadele seyri boyunca inişli çıkışlı bir pratik süreç izleyen ancak örgütlü bir devrimcilikte ısrar eden Erdal yoldaşın mütevazi kişiliği, alçak gönüllüğü, yoldaşları-dostları ve halkımızla ilişkilerdeki yapıcılığı, küçük büyük demeden görev ve sorumluluk bilinciyle partimizin, dostlarımızın ve halkımızın derin sevgisini kazandığı vurgulanırken, yeni devrimci kişilik ve özellikleriyle bizlere yol gösterdiği belirtilmiştir.

Bencil kişilik ve örgütsüzlükte ısrar eden anlayış ve pratikler karşısında durarak daha fazla örgütlülük ve örgütlenme bilinci ve perspektifiyle hareket eden yoldaşımızın Türkiye-Kuzey Kürdistan da gerilla alanında mücadele yürütme isteğinin, yakalandığı ağır hastalık koşullarından kaynaklı gerçekleştirilememesine rağmen son nefesine kadar başta uluslar arası komünist hareket olmak üzere Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimci ve komünist hareketin devlet, devrim, sosyalizmin sorunları, Halk Savaşının somut örgütlenmesi, çok partili sistem, farklı ve muhalif fikirlere yaklaşım, iki çizgi mücadelesi, ulusal sorun, ideoloji ve politika, örgütlenme ve daha birçok konuda kafa yormuş, tartışmış ve tartıştırmıştır.

Halk Savaşının bir sıra neferi olarak henüz erken yaşta aramızdan ayrılan Erdal yoldaşın, anısını mücadelemizde yaşatacağımız sözleriyle bitirilen açıklamanın ardından, kardeşi ve Kaypakkaya geleneğinden İsmet Çetinkaya’ nın duygu yoğunluklu kaleme aldığı mektubu okunmuştur.

Daha sonra ADHK, ADGH, MLKP, PKK, TKP/ML, Kızıl Bayrak ve DHKP-C den temsilci dostlarımızın ve yoldaşlarımızın Erdal yoldaş özgülünde gerçekleştirdiğimiz anma için sözlü ve yazılı mesajları okunarak özellikle yoldaşın devrimci kişiliği ve erdemleri üzerinde vurgular yapılarak saygılar sunulmuştur.

Mesajların ardından Erdal yoldaşın özellikle cezaevlerinde olmak üzere çeşitli resimlerinin yer aldığı kısa bir sinevizyon gösterimi ile süren etkinlikte ’’Erdal Yoldaş Ölümsüzdür’’, ’’Devrim Şehitleri Ölümsüzdür’’, ’’Yaşasın Devrimci Dayanışma’’ şeklinde sloganlar eşliğinde onlarca kitlenin Erdal yoldaşın naşına çiçeklerin bırakılmasıyla anma töreni noktalanmıştır.

Bir gün sonra defin işlemleri ile birlikte Erdal yoldaşın mezarı başında; ’’Değerli arkadaşlar, Erdal yoldaşı dün anma töreni bugün ise burada son yolculuğuna uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Yirmi yıllık mücadele içerisinde mütevaziliği, alçak gönüllülüğü ve bir çok erdemli özelliği ile tanınan Erdal yoldaşın başta ailesine ve yoldaşlarımıza başsağlığı dilerken, son yolculuna uğurladığımız Erdal yoldaş şahsında tüm insanlık, demokrasi, sosyalizm ve sınıfsız-sömürüsüz bir yaşam için mücadelede yaşamını yitirenler için sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz… Anısını mücadelemizde yaşatacağız’’ şeklindeki kısa bir anmanın ardından alkışlar ve sloganlar eşliğinde Erdal yoldaşı son yolculuğuna uğurlarken anısı ve erdemlerini mücadelemizde yaşatacağımız bilinciyle cenaze defin işlemi tamamlanmıştır.

Erdal Yoldaş Ölümsüzdür!

Yaşasın Bağımsızlık, Halk Demokrasisi, Sosyalizm ve Komünizm Mücadelemiz!

Yaşasın Halk Savaşı!

Kaynak: ADHK