Anasayfa , Avrupa , Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi
Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto EdildiLondra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi
Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi

Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi

AKP Hükümetinin son dönemde Kürdistan ve Türkiye’de demokratik çevrelere ve Kürt özgürlük hareketine yönelik saldırıları Londra merkezde protesto edildi.

Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto EdildiLondra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi

Londra`da Faşist Türk Devleti Protesto Edildi

Britanya Demokratik Güçbirliği çağrısıyla BBC önünde bir araya gelen yüzlerce kişi AKP’nin savaş politikalarını protesto etti. Üzerinde İngilizce olarak ‘Türk devletinin Daiş ile ortaklığını kınıyoruz. Türkiyeli ve Kürdistanlılara yönelik savaşı ve faşist saldırılara karşı diren’ yazılı büyük pankart açan kitle sık sık ‘Terörist Türkiye’ sloganları attı.

Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu adına Kürt Halk Meclisi üyesi Ayşegül Erdoğan tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi; ‘Suruç’ta 31 SGDF’li gencin Türk MİT’inin organizesiyle Daiş tarafından katledilmesinden sonra Türk devleti ülkede ki tüm demokratik çevrelere karşı savaş açmıştır. Kürt Özgürlük Hareketi, Aleviler ve sendikalar başta olmak üzere ülkedeki tüm demokratik çevrelere karşı yapılan saldırılarda 1000’den fazla kişi tutuklanmış, onlarca sivil katledilmiştir. Kandil’e yönelik hava saldırılarında Zergele köyü bombalanmış ve 8 sivil Kürt katledilmiştir. AKP hükümeti aynı şekilde Silopi, Cizre ve Amed başta olmak üzere Kürdistan’daki birçok kentte sivilleri katletmeye devam etmektedir.’’ Açıklamada ayrıca AKP hükümetine derhal saldırılarını durdurma çağrısı yapıldı.

BİZE DÜŞEN DİRENEN YOLDAŞLARIMIZIN VE EZİLENLERİN YANINDA OLMAKTIR!

BBC önündeki eylemde Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil de bir konuşma yaptı. Erbil yaptığı konuşmada şunları belirtti: ‘‘Bizler bugün Suruç’ta 32 SGDF liyiz! Gazi’de devrimci Günay’ız! Kobane’de ölen çocuklarız, Zergele’de vücudu parçalanan anneyiz. İdlib’in çığlığını duyurmak zorundayız. Lazkiye’de kurşuna dizilen halkız. Şengal’deki acıları yaşayanlarız. Silahlı saldırıya uğrayan Alevi kurum yöneticileriyiz. Bize düşen direnen yoldaşlarımızın ve ezilenlerin yanında olmaktır.’’

Oxford Circus’ta bulunan BBC televizyonu ana binası önünde yapılan konuşmalardan sonra yürüyüşe geçildi. Hafta sonu olmasından kaynaklı çok kalabalık olan kent merkezinde yürüyen kitle büyük ilgi odağı oldu.

Yürüyüş Leicester Meydanında yapılan açıklamadan sonra sona erdi.

http://www.telgraf.co.uk/londra-merkezde-akpnin-savas-politikalari-protesto-edildi.html