Anasayfa , APP , Hannover’de Newroz coşkuyla kutlandı

Hannover’de Newroz coşkuyla kutlandı

HANNOVER|20.03.2021|Newroz Tertip Komitesi, NAV-DEM (Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi) ve YJK-E (Yektiya Jinen Kürdistane li Elmanyaya) öncülüğünde Hannover’de düzenlenen Newroz, Almanya’nın Niedersachsen eyaletindeki başkentinde Kürt ve ADGB kurumları tarafından Newroz kutlaması organize edildi. Newroz kutlaması, “Garê Ruhuyla Faşizmi Yenelim, Kürdistan’ı Özgürleştirelim” şiarıyla başladı. Saat 12.00’da Hannover tren istasyonu önünde toplanan kitle 12.30’da Newroz alanı olan SchutzenPlatz denilen meydana yürüyüşe geçti .

Yürüyüş esnasında ve Newroz alanında Alman polisinin provakasyonu dikkat çekiciydi;  polis birçok genci gözaltına aldı ayrıca sahnede bulunan Mazlum Doğan fotoğrafının kaldırılmasını istedi. Alman polisinin provakasyonuna karşı kitle tarafından tepki gösterildi. Newroz programında çeşitli parti ve kurum temsilcilerince konuşmalar yapıldı. Bu kurumlar KON-MED, TJK-E, Tevgera Ciwan, ADGB Hannover, MLPD, DİE LİNKE, PARTİZAN, ATİK-YDG, KOMÜN, vb. idi. Müzik programında ise Çetin Oraner, Narinxan, Ali Agire Jiyan, Dilan, Ciwan Çewlik, Şaban Kazan u Koma wi, Koma Redur’in dinletiyleriyle halaylar çekildi ve sloganlar atıldı.

Atılan ”Biji Berxadane Gare”, ”Yaşasın Zindan Direnişimiz”, ”Yaşasın Birleşik Devrimimiz” şeklindeki sloganlarla kutlama sona erdi.

Video: https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/3283330395226968

Video: https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/121708823244504

Video: https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/254203543033004