Home , Haberler , Londra’da Aralık Ayında Katledilenler İçin Anma Yapıldı

Londra’da Aralık Ayında Katledilenler İçin Anma Yapıldı

LONDRA|19.12.2021|Maraş, 19 Aralık Hapishaneler ve Roboski katliamlarında yaşamını yitirenler için, 19 Aralık 2021 tarihinde İAKM-Cemevi ve Demokratik Güç Birliği-Britanya tarafından, İngiltere Alevi Kültür Merkezi’de anma etkinliği yapıldı.

Açılış ve saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde, Maraş Katliamı, 19 Aralık Hapishaneler Katliamı ve Roboski Katliamı’nı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Demokratik Güç Birliği-Britanya adına konuşan İsrafil Erbil, 32. yılında, Maraş Katliamı’nda katledilenler için Maraş’ta yaptığımız anmada, davul çaldırarak gericileri sokağa çıkaran faşizmin gerçek yüzünü bir kez daha gördük. Roboski ve Hapishaneler katliamları da gösteriyor ki bizim hükümetlerle değil devletle sorunumuzun olduğunu gördük, ezilenlerin ve mazlumların birleşmekten başka şansları yoktur” dedi.

Maraş Katliamı’nı anlatan sinevizyon gösteriminin ardından, araştırmacı-yazar Aziz Tunç zoom üzerinden bir konuşma yaptı. “Maraş, Sivas, Çorum katliamlarını yıllarca bize Alevi – Sunni çatışması olarak göstermeye çalıştılar, keza bu yetmeyince katliamları sağ-sol çatışması olarak göstermeye çalıştılar, yalan söylediler. Maraş, Çorum, Sivas, Roboski, 19 aralık, Suruç ve Ankara gar katliamlarının sorumlusu devlettir, kuruluşundan bu yana, kendinden olmayanı, düşman göstererek hedefe koyup katletmiştir” dedi.

Maraş Katliamı’nda, direnişin örgütlendiği mahallelerde saldırıların daha iyi püskürtüldüğüne değinen Aziz Tunç, Aleviler’in, olası saldırılara karşı kendilerini koruma ve saldırıyı püskürtme hazırlıklarını yapmalarını ve örgütlü hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Katliama tanıklık edenler de kürsüye çıkarak, yaşanan katliam esnasında gördüklerini ve yaşadıklarını anlattılar.