Home , Haberler , İngiltere’de binlerce hemşire greve çıktı

İngiltere’de binlerce hemşire greve çıktı

İNGİLTERE|15.12.2022| Kuzey İrlanda’daki hemşireler, NHS tarihinin en büyük grevinde İngiltere ve Galler’deki meslektaşlarına katıldı.

Kuzey İrlanda’daki hemşirelerin de katılımıyla 12 saatlik grev sabah 08:00’de başladı. Bir dizi acil olmayan bakım hizmeti kesintiye uğradı ve ayakta tedavi randevuları ertelendi.

Sendika yasaları uyarınca yaşamı koruyan bakımın devam etmesi gerektiğinden acil bakım hizmeti verilmeye devam edildi. Ayrıca 20 Aralık Salı günü için bir günlük grev eylemi daha planlanmıştır.

Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 500.000 hemşireyi temsil eden bir sendika olan Royal College of Nursing (RCN), bakanların ücret görüşmelerini yeniden açmayı reddetmesinin ardından personele grev eylemi yapmaktan başka seçenek bırakılmadığını söyledi.Birleşik Krallık hükümeti RCN’nin %19’luk maaş artışı talebinin karşılanamaz olduğunu söyledi.

Rishi Sunak, dört eski Muhafazakâr bakanın sağlık hizmetleri liderlerine katılarak tırmanan anlaşmazlıktan bir çıkış yolu bulunması çağrısında bulunmasının ardından grevdeki hemşirelerle müzakere etmesi için giderek artan bir baskı altında.