Anasayfa , Avrupa , LONDRA TKM’den DAYANIŞMA

LONDRA TKM’den DAYANIŞMA

LONDRA | 25.08.2020 |13 ve 18 agustos tarihlerinde Tohum Kültür Merkezi, yerel bar zinciri ‘Wetherspoon’s’ çalışanlarının katıldığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. İşçiler, daha iyi koşullar için mucadele etmek ve saat başı 15 sterlinlik bir artış için fast food ve otelcilik işçileri bir araya getirme kampanyasının bir parçası olarak BFAWU (Fırıncılar, yemek ve müttefik işçi sendikası) sendikasında örgütlenmeye başladılar.

COVID’den sonra; Birçok genç işçi, az sayıda patronu daha zengin yapmak için kelimenin tam anlamıyla hayatlarını riske atarken, aynı korkunç koşullarda ve maaşla işe geri dönmeyi reddettikleri bir noktaya ulaştılar. Toplantıdaki tartışma, belirli bir yöneticilerin istismar edici davranışına odaklandı ve tüm işçiler, işyerinde bağırdığı veya insanlara zorbalık yaptığı zamanlar hakkında bir hikayeye sahipti. İşçilerden hiçbiri daha önce bir sendika örgütlememişti ve çoğu, bunun normal ve bir patronun kabul edilebilir davranışı olmadığını anlamamıştı. Tartışma, şirketin milyonlarca kâr elde etmesine rağmen Londra’daki kira ve yaşam giderlerini ödemekte zorlandıkları gerçeğiyle devam etti.

Kasabadaki her işçinin patronları şirket hisselerini satın alıp satarak milyonlarca dolar kazandığında, hatta Covid kilitlenme sırasında bile düzgün bir yaşam sürmeyi hak ettigidir. İşçiler, yönetimlerini hesaba katmak için şikayetleri organize etmeye, işyerinde görmek istedikleri değişiklikler için bir tüzük düzenlemeye ve tüm konuk ağırlama çalışanları için daha iyi ücretler ve koşullar için greve gitmek ve daha fazlasını organize etmeye karar verdiler.

kendileri, iş arkadaşları, aileleri ve bir bütün olarak sınıfları için yaşam. İşçiler kampanyalarını ilerletmek ve sendikalarına katılmaları için yeni işçileri getirmek için bu hafta Tohum’da tekrar buluşacaklar. Yakında kampanyalarına katılan ve işyerlerinde sendikalar örgütlemeye başlayan yerel McDonalds ve KFC şubelerindeki işçiler de onlara katılacaklar.

BFAWU, Londra’daki örgütlenmemize destekleri ve dayanışmaları için ATİK’li tüm yoldaslara teşekkür eder.

Londra Tohum Kültür Merkezi Üyesi/ Sendika Çalışanı