Anasayfa , Avrupa , YDG: ‘Anti-Faşistler! Lenin-Luxemburg-Liebknecht Yürüyüşüne!’

YDG: ‘Anti-Faşistler! Lenin-Luxemburg-Liebknecht Yürüyüşüne!’

imagesBERLİN | 05 – 01 – 2014| Proleter enternasyonelizme ve 3. Enternasyonele katkılar sunan üç büyük Marksistin; Vladimir İlyiç Lenin, Rosa Lüxemburg ve Karl Liebknecht’in anısına düzenlenen geleneksel LLL yürüyüşü bu sene 12 Ocak 2014 Pazar günü Berlin’de düzenlenecek.

Bu konuda kısa bir görüşme yaptığımız Yeni Demokratik Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu temsilcisi bu seneki LLL yürüyüşünün kısa bir şekilde tarihine değindikten sonra bu sene faşizmin özellikle tarihin derin sayfalarından tekrardan çıkartıldığını belirleyerek, özellikle krizinde yükselmesiyle ırkçılığın ve faşizanlığın toplumda yer edinmeye başladığını söyledi. 12 Ocak’ta olacak yürüyüş konusunda diğer kurumlara bir mesajı olup olmadığını sormamız üzerine MYK temsilcisi; ilerici kurumlarla yereller üzerinden sokağa yönelik bu eylemin örgütlendiğini ve bunun varolan düzene ve onun icraatlarına karşı onurlu bir duruşu miras bırakmak anlamına geldiğini söyledi. YDG’nin Almanya merkezli anma yürüyüşüne katılacağının altını çizen MYK temsilcisi; “neden sokak?” sorusuna ise “Tabii ki solan etkinlikleri, seminerler de olacak, biz de yapacağız ileride. Ama şu süreçte sokak duruş demek. Özellikle bizim gibi bir örgüt için bugün sokak önemli” diye cevap verdi.

YDG MYK temsilcisi, konuya ilişkin tüm devrimci demokrat ve demokratik kitle örgütlerine şu süreçte birlikte ve güçlü bir duruş sergilemenin önemli olduğunun mesajını vererek sözlerini noktaladı.

LLL Yürüyüşü 12 Ocak Pazar günü saat 10:00 da Berlin’de gerçekleşiyor. YDG’nin çağrı yaptığı yürüyüşe Almanya ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde devrimcilerin ve ilericilerin katıldığı ender anma etkinlikleränden birisi.