Anasayfa , Avrupa , Linz`de, Kurumumuza Yönelik Gerçekleştirilen Neo-Nazi Saldırısına Karşı Protesto Mitingi Örgütlendi

Linz`de, Kurumumuza Yönelik Gerçekleştirilen Neo-Nazi Saldırısına Karşı Protesto Mitingi Örgütlendi

20131101_172615[1]LINZ |03 – 11 – 2013 | Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’ne yönelik faşist saldırı Linz’de protesto edildi. Dayanışma eylemi gerçekleştiren Linz Umut Kültür Merkezi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama’yı olduğu gibi yayımlıyoruz.

Federasyonumuz, Avusturya Türkiyeli Işçi ve Gençlik Federasyonuna bağlı, VTID (Viyana Türkiyeli Işçiler Derneği) lokaline 27 ekim günü yaklaşık 40 kişilik bir Neo-Nazi grupu tarafından saldırı gerçekleştirildi. Sendikal çalışmamız olan KOMintern seçim hazırlığı toplantısının yapıldığı bir esnada gerçekleşen saldırıda, KOMintern Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız yaralanmıştır. Yönetici ve üyelerimizin saldırıya karşı ani müdahalesiyle birlikte Faşist saldırı boşa çıkartılmış ve saldırganlardan 9 kişi polise teslim edilmiştir. Tutuklanan bu 9 Neo-Naziden, 4 ise polis tarafından sonradan serbest bırakılmıştır. 28 ekim günü Viyana`da yapılan protesto mitingine ise yaklaşık olarak 1000 kişi katılım sağlamışdır.

20131101_172629[1]Bu gelişmelerin akabinde, Linz`de Federasyonumuza bağlı Umut Kültür Merkezi ve Yeni Demokratik Gençlik üyeleri olarak 1.11.2013 tarihinde Linz Schillerplatz meydanında bir protesto mitingi örgütledik. Kisa süre içerisinde çalışmaları tamamlanan mitinge 100 aşkın bir kitle katılım sağlamışdır. Federasyonumuz adına yapılan almanca ve türkce konuşmaların yanısıra, Umut Kültür Merkezi temsilciside birer konuşma yapmıştır. Almanca sık sık; Hoch die internationale Soldiraität! Schulter an Schulter gegen Faschismus ! Hinter dem Faschismus steht das Kapital, der Kampf um Befreiung ist International! yine bunun yanında türkçe sloganlar atılmıştır. Federasyonumuz adına yapılan konuşmada, bu saldırının esas niteliğine vurgular yapılarak, Avusturya`Devletinin, irkçılığı ve faşizan saldırıları bizzat kendi uygulamalarıyla teşvik ettiği aktarılmıştır. Süreçin takipcisi olaçağımızı belirten konuşmada, hem kamoyu süreçi ve hemde hukuksal süreçe ilişkin çalışmalarımızın güçlendirileçeği ve bizzat bölgelerde özgün bir karşı koyuşun örgütleneçeği belirtildi. Yine demokratik kurumlardan, DIDF temsilcisi ve AABF temsilcisi birer konuşmayla dayanışma mesajlarini illetiler. Son olarak, demokratik kurum ve kuruluşlar olarak, kitlesel dayanışmanın güçlendirilmesi ve faşizan saldırılara karşı kendi koruma yapımızın birlikte geliştirilmesi noktasına vurgular yapılmıştır. Çalışmamız, miting sonrasında Umut Kültür Merkezinde üye ve dostlarımızın katıldığı genel değerlendirme ile sonuçlandırılmıştır.

Linz Umut Kültür Merkezi