Anasayfa , Avrupa , Linz’de ATİK’li Devrimci tutsaklarla yapılan dayanışma gecesi çoşkuluydu !

Linz’de ATİK’li Devrimci tutsaklarla yapılan dayanışma gecesi çoşkuluydu !

dsc_0009LINZ | 05 – 11 – 2016 |  ATiK davasi tutsakları 10 devrimci ile dayanışma amaclı Avusturya`nin Linz kentinde gece etkinliği yapıldı. Gece etkinliğine katılan ve dayanışan  sanatcı ve gruplar;  Sanatcı Pınar Aydınlar, Ferhat Tunc, Veysel Aydın, Rencber, Ozan Kamber, Grup Agusta, Grup Ufuk ve Grup Umuda Haykırış sahne aldılar.
Sanatcıların yanısıra bir çok konuşmacıda etkinliğe katıldı. Mesaj ve konuşmalarını sundular.  ATİGF temsilcisi, Yukarı Avustruya Alevi Dernekleri temsilcisi, Devrimci Tutsaklar Avukatı Roland Meıster, UPODUTAK temsilcisi ve HDP Parti Meclis üyesi Pınar aydınlar konuşma yaptılar.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı gece etkinliği çoşkulu gecti.
Gece Saat 15.00 de başladı. Acılışı sunucular yaparak kitleyi ATİKLİ tutsaklar adına selamladılar. Kitlenin yavaş yavaş Salonda yerini almasıyla birlite sunucular Kitleyi Devrim ve Sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı.
Sunucuların yaptığı acılış konuşmasından sonra Devrimci tutsaklar için hazırlanan sinevizyon gösterildi.
15.30 Grup Agusta sahne aldı. Farklı etnik kökenli insanlarda oluşan grup Agusta Enternasyonal türkülerini seslendirdiler. Kitleler tarfından beğeniyle dinlenen farklı dillerdeki türküler geceye farklı bir renk kattı.
16.40 Yukarı Avusturya Alevi Kültür Merkezleri adına Ercan konuşma yaptı. İçinde gecilen bu sürecte daha fazla birlik beraberlik ve dayanışma sergilememiz gerektiğini belirti. Atikli tutsaklarla gelecek süreclerdede dayanışma gerektiğni ve dayanışacaklarını vurguladı.
16.40 Ozan Kamber ve grubu sahne aldı. Ozan Kamber ATİK’li tutsakların yanında oldukarın dayanışacaklarını ve özgürlükleri elde edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirti. Seslendirdiği Kürtce ve Türkce şarkılarla kitleye iyi bir dinleti sunan grup başkagecelerde görüşmek umuduyla ayrıldı.
17.00 Komintern adına Gerhard konuşma yaptı. Türkiye ve dünyadaki gelişmelere değindi. Atik tutsaklarına yönelik özgürlük talebinde bulundu. Atikli tutsakların mücadelesini dahada yükseltilmesi gerektiğini ve dayanışma içinde bulunacaklarını vurguladı. Bu davanın siyasal bir dava olduğunu ve cıkacak kararlarda siyasal olacaktır dedi.
17.10 Ufuk ve Grubu sahne aldı. Grup Atik’le dayanışma mesajı sundu. Hiç bir güç düşünceyi esir alamaz. Atik’li tutsakların bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını umduklarını belirtiler. Türkce ve Kürtce türküleri seslendiren grup beğeniyle dinlendi.
KJÖ adına bir konuma yapıldı. Kapitalizme karşı birlikte mücadeeyi büyüteceğiz dendi.
17.30 da Halk ozanı Veysel Aydın sahne aldı. Türkce ve zazaca türkülerini seslendirdi. Sanatcıların Halkın mücadelesinin yanında olması gerektiğini vurguladı. Atikle dayanışmayi büyütmeye çağırdı. 18 Yaşında genç bir delikanlı şiiriyle bitirdi.
Sunucula tutsaklarda gelen mektupları aralarda prgram içinde omkudular.

Tutsaklardan gelen mektuplar ( Sinan, Banu, sami, Deniz, Musa, Seyit Ali Uğur, Müslim Elmadan) program arasında okundu.
Çeşitli kurumlarda geceye dayanışma mesajları sunudu. Sunucular mesajları zaman kısıtlığından dolayi okumadan sunduar.
ATİGF adına Yapılan konuşmada; Bugünkü Organizasyonun önemi cok büyüktür. Bu organizasyona dayanışmacı olarak katılan herekese teşekürlerimizi sunuyoruz. Konfederasyon ve Federasyonunumuz 30.yıldır kesintisiz mücadel hak ve demokrasi mücadelesi yürütüyor. Göçmenlerin ve ezilenlerin demokratik, sosyal, hak, hukuk ve özgürlükler mücadelesi yürütmekte. Demokrasi mücadelesinin öncüsü olan kurumlarımızı sahipleneceğiz. Nerde bir sorun, haksızlık, adeletsizlik vasa ATİK ordadır. Evet bugün haksızlıklara ve antidemmokratik uygulamalara karşı mücadeleyi dahada büyütmeliyiz. Emperyalistler dikensiz gül bahcesi istemekteler. Mücadele eden yoldaşlarımıza göz dağı verildi sindirildi teslim alınmak istendi. İradeleri teslim alınmak istendi. Devrimci tutsaklarımız ise haklı ve meşru mücadelelerini Mahkeme kürsülerinde egemenleri yargıladılar ve yargılamaya devam etmekteler. Daha fazla birlik, omuz omuza ve yan yana mücadeleyi örmeli büyütmeliyiz dedi. Şu salonda motivasyonla ve umutla cıkmalıyız. Emperyalizmi mutlaka alt edeceğiz bu iradeyle…

18.10 Umuda Haykırış Sahne aldı. Devrimci marş ve türkülerle kitleyi çoşturan Umuda Haykırış kitle tarafından ilgilyle dinlendi. Kitle türkü ve marşlara eşlik ederek çoşkuyu doruk noktasına cıkardı.
Umuda Haykırış Atik’in bir mücadele mevzisi olduğu, sinmeyeceğiz, yılmayacağız meşru mücadelemizi dahada güçlü haykıracağız…. Devrimci mücadele yargılanamaz dedi. Devrimci tutsakların onurumuz ve irademiz olduğunu belirterek bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını talep ettiler. Bunungercekleşmesi içinde daha fazla sahiplenme ve mücadele, dayanışmayi büyütmeliyiz vurguladı.
Umuda Haykırış Türkiyedeki HDP milletvekilerine yönelik tutuklamaları kınayarak özgürlük talebini dile getirdi.

UPODUTAK adına Süleymen Gürcan konuşmasını başlarken size Tutsakların selamını getirdik dedi. ATİK’ e yapılan bu operasyon Uluslararası Emperyalist devletlerin ortaklaşa yürütüğü operasyondu. Yoldaşlarımız en kötü şartları tutklulukları devam etmekte.. Devrimci tutsaklar tek kişilik hüçrede tutulmakta. Yoldaşlarımız isolasyonu en derin yaşamakta. Savunma hakları elinde alındı. Ortak savunma hakkına bille engelleyen emperyalistler kendi hukuklarını çiğnemkteler. Engellemenin sebebi Devrimcilerin Komunist ve sosyalist olmalarıdır. Alman devleti anti Komunist tutumuyla tanınmakta. 1900 yıllarda Koministlere yönelik bu baskı ve saldırılar bugün dahada derinleştirmekteler. Almanya kendi hukukunu bile çiğnemekte. Bu yasalar 1920 yıllara dayanmakta. (129 a/ b) Operasyon devrimci ve Komunistlere karşı yapıldı. Yoldaşlarımız ceza evlerinde keyfi hukuksuz tutuklamakta. İddia TKPML nin Yönetecileri ve terör eylemleri yaptıkları. Avrupadaki faaliyetlerin gece, yürüyüş, kitlesel eylemler, Bağış ve eğitim gibi gerekcelerle suclanmakta. TKPML nin PKK ile birlikte eylem ve birlikler oluşturduğ iddiası var. Faşist TC devletin verdiği bilgi ve belgeler üzerinde yargılamaktalar. Bu belgelerin hic bir anlamı olmadığı tamamaen gercek dışı hazırlanmıştır. Hazırlanan belgelerde tahrifat ve maupulasyon yaptıkları gerceği ortaya cıkmıştır. Bu belgeleri hazırlayanlar bugün kendileri tutuklular yada kacak durumundalar. Faşist devletin bir hukuk devleti olmadığını hepimiz biliriz. Bu dava iki devletin kirli iş birliğinin bir sonucudur. Ekonomik ve siyasal cıkarlarından iki devlet kirli pazarlıklar yaparak devrimc mücadeleyi bastırmak ve engeleme girişimidir.. Bu davayla yerli işçi sınıfına ve devrimci hareketede göz dağı verilmekte.
Daha fazla mücadeleyle bu sadırıları boşa cıkarabiliriz. Buna benzer etkinlikler tutsaklarla dayanışmak ve mücadelelerine sahip cıkmak dahada güçlendirmektır. Dün HDP milletvekillerin halkın iradesini tutuklayan faşist diktatörlüğe güvenilmez. Bugünde bu yargılama boşa cıkarılacaktır. Biz de bu mücadeleyi daha cok büyütmek ve yaygınlaştırmamız gerekiyor dedi.
Faşist diktatörlük Halkın iradesiyle secilen milletvekillerini tutuklamakta, artık Halkın iradesinin önemide kalmadı ve her türlü mücadele yöntemi meşru duruma gelmiştir.
HDP Parti meclisi Pınar Aydınlar konuşma yaptı. Sevgili yoldaşlarım değerli dostlarım. HDP meclis üyesi ve Kaypakkaya ardıllı olarak hepinizi selamliyorum dedi. Yaşamın her alanında ben ülkede siz burda, siz burda biz ülkede mücadelemizi sürdüreceğiz. Son sürecte Faşismin baskılarını hepimiz birlikte yaşadık yaşiyoruz. Parlementonun nihai çözüm olmadığı da daha netleşti bu tututklamalarla.
Ben uzun süredir HDP içinde çeşitli fonksiyonlarda bulundum. Faaliyet yürüten bir yoldaşınız olarak bir çok katliama şahit oldum. Çocuk, genç,yaşlı demeden herkese karşı yürütülen Faşist katliamlar yaşanmakta. Kasabalar, köyler yakılmakta, yıkılmakta ve boşaltılmakta. Buralarda yaşayanlar Bodrumlarda evlerde diri diri yakılarak, kurşunlanarak, panzerlerle sürüklenerek pervasızca hiç görülmemiş tarzda Faşist katliam, baskı yaplmakta. Ülkede tek adam diktatörlüğü için ülkeyi kaosa sürükleyen bir Faşist diktatörlük.
Milletvekillerini tutukayarak boyun eğeceğimizi sananlar yanılacaklar. Mücadelemizi dahada büyüterek kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.
Bugün gerek ATİK tutsakları ve gerekse HDP milletvekilli tutsaklarının alınları acık ve haklı, meşru bir mücadelenin bedelerini seve seve ödemeye ve hesap sorma iradesinide diri tutarak bu mücadelenin önderleri, özneleri olacaktırlar. Halklarımız birlikte kazanacak ve bizde bunun öznesi olalım dedi. Selam olsun mücadele içindeki tüm yoldaşlara, selam olsun Devrimci tutsaklara.
Sonrasında Pınar Aydınlar güzel türkülerini seslendirdi. Kitlenin beğenisini ilgisini aldı.

Avukat Roland Meister de bir konuşma yaptı. Faşist devletinbaskı ve anti demokratik uygulamalarını kınadı. Almanya ve Türk devletinin birlikte calıştıklarını belirti. 10 Komuniste bu ilişki sonucu Aman devleti tarafından yargılanmakta. Bu tür Faşist diktatör Türkiyenin vermiş olduğu bilgiyle Türkiye adına Komunist ve devrimcileri yargılamakta. Bu dava emsal bir dava olarak komunistlere karşı yürütülmekte ve Komunist mücadele hedef alınmakta. Politik bir Ceza davasıdır. Göçmenler ve Devrimciler kriminilize edilmek istenmekte. Tutsakar cok kötü şartlarda isole edilmekte ve en insani hakları ellerinde alınmakta. Davaları izlemeli ve Dayanışmayi dahada büyütmeliyiz.. Tutsakları yalnız bırakmamalıyız. Bu davanın kaybedilmesi durumunda Faşizme ve diktatörlüğe karşı ırkcıkığa karşı verilen mücadele terörizm olarak kabul görecektır. 15 Kasımdan itibaren yüksek güvenlikli Mahkemede dava görülecek ve Pilot bir dava olarak görülecektır. Sol terörizmsöylemleriyle bu salon legaleştirilmeye calışılmakta. Özel mahkeme salonunda yapılmasına karşı cıkılmalı ve engelenmelidir. Devrimci mücadele terörizm değildir dedi konuşmasını bitirdi.

Ozan Rencber sahne aldı ve türkülerini seslendirdi. Kürtce ve Türkce güzel türkülerini seslendiren Rencber Tutsakların bir coğunu tanıdığını ve onlarla her zaman dayanışacağını belirti. Dayanışmayi dahada yükseltmek gerektiğini bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum dedi.
Ferhat Tunc sahne aldı. Kabus dolu bir sürecteyiz. Kötü zamanlarımız oldu ama bu kadar hiç kötü olmadı. Adamın biri diktatörlerin hepsine rağbet okutacak bir diktatörlük peşinde. Fakat buna karşı bir direniş ve karşı koyuşun cıkmadığıda gercek. Geziyle başlayan halk isyanı keşke yine bu sürecte diktatörlüğe karşı alevlense. Emperyalistler ve onların uşakları acımasızlar. Ağır tutukluluk ve işkenceler hızıyla devam etmekte. Türkiyedeki gelişmelere feleket Türkiyesi olarak niteledi. Adamın biri Türkiyedeki herşeyi kaosa sürükledi. Devrimci ve Koministlere karşı Aslında Alman devleti TC ile ortak hareket etmekte.. Tutsakların bir coğunu tanıyorum. Dostlarım yoldaşlarım. Alman devletinin Türkiye soruşturmasını Almanyada yapmakta. Merkel ve Erdoğan orta doğu ve Türkiyede bir diktatörlük kurdular. Tayibin önüne gecilmezs dünya için bir tehdit haline gelebilir. Bunu anlamayacak

kadar pervasızlaşmışlar. Bir an önce yoldaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmasını umuyor ve diliyorum.

Gece saat 21.30 da bitirildi.