Anasayfa , Avrupa , İSVİÇRE`DE KÜRDİSTAN HALKIYLA DAYANIŞMA YAYILIYOR !

İSVİÇRE`DE KÜRDİSTAN HALKIYLA DAYANIŞMA YAYILIYOR !

 

Zürich`te Tc ProtestosuİSVİÇRE`DE KÜRDİSTAN HALKIYLA DAYANIŞMA YAYILIYOR

Türk devletinin,T. Kürdistani`ndaki özyenitemlere olan saldirgan tahammülsüzlügü, hergün gerceklestiridigi katliamla devam ediyor. Rojava ve Orta-doguda ayaklar altina alinan otorite ve prestijinin yarattigi kudurganlikla, saldiri-yoketme konseptini gizlemeye ble gerek duymadan, dünyanin gözleri önünde, tanklarla-toplarla ve savas ucaklariyla devam ediyor. Yasanan, yüksek düzeyde bir savas durumudur ve fasizm, tüm savas olanaklariyla Kürdü teslim almaya, yoketmeye, yasam alanlarini insansizlastirmaya calisiyor.
Oysa, onca katliam ve yaratilmaya calisilan korku ortaminda, zerre kadar geri adim atmayan, korkularini ardina birakarak, direniste hergecen gün citayi yükselten bir Kürt halki gercekligini yasiyoruz. Iste bu korkusuzluk, özgürlüge odaklanmis bir mücadele azmi,fasist TC`ye kabuslar yasatirken, dünyanin dörtbir yanindaki ezilenlere cersaret tasimaktadir.
Ve bu kahramanca direnis, her alanda, giderek artan oranda destek bulmaktadir.
Isvicre`de, Demokratik Gücbirligi bilesenlerinin yürüttügü protesto gösterileri devam ediyor.
Lozan

image115.12.2015 tarihinde, Isviçrenin Lozan şehrinde, T.Kürdistani`nda ilan edilen özyönetimler ve bu süreçte, Fasizmin saldirilarina karsi, birlikte top yekün direnişe gecen Kürt halkınin direnişi sahiplenildi.Ve bu direnişe karşı, faşist Türk devletinin T.Kürdistani da başlattığı top yekün savaşı protesto etmek için, Lozan Demokratik Güc Birliği çağrısıyla bir araya gelen, Türkiyeli yurtsever ve devrimciler, direniş sahiplenirken ,katliamlari protesto ettiler.

 

Basel

Basel...

Basel…

15.12.2015 tarihinde, İsviçre’nin Basel sehrinde, Amed/Sur, Silopi ve Cizre`de, faşist devletin baskı katliam ve göç ettirme politıkalarına karşı, devrimci-demokratik kurumlar bir miting gerçekleştirdi.Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezinin çagrısıyla yapılan mitingte, PARTİZAN`in yanisira, İTİF olarak bizler de alanda yerimizi aldık.

Kürt Toplum Merkezi, Partizan adına konuşmalar gerçekleştirildi.
Partizan adına yapılan konuşmada ;
“Faşist TC Devletinin, son 11 ay içinde uyguladigi sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve katliamlar sebebiyle, 523 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 bin 744 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1285 kişinin tutuklandığı, 173 yaşamını yitirdiği, 226 kişinin yaralandığı,
ve hala katliamlara doymayan faşist devletin, savaş ,baskı ve göç ettirme politikalarini sürdürmektedir.Bugün Amed/Sur’da, Cizre`de, Şırnak`ta, Nusaybin ve Silopi`de, her gecen gün bu politikalar katmerli bir şekilde devam etmektedir.Bu faşist saldırılara karşı,ortak mücadelenin önemi ortadadır. Bugün, Kürt halkının yigitçe direnişi karşısında azgınlasan faşist devlet, sunu unutmamalıdırki, zafer er yada geç Kürt halkının olacaktır/ direnenlerin olacaktır. Biji Berxwedana Kürdistan” siarıyla konuşma sonlandırıldı.
Atılan sloganlarla miting sonlandırıldı.
Zürich

Zürich`te TC Protestosu

Zürich`te TC Protestosu…

16.12.2015 günü, TC Zürich Konsoloslugu önünde bir araya gelen,Demokratik Gücbirligi bileşenleri, katliam ve topyekün yoketme planlarina asla izin vermeyeceklerini, devrimci dayanisma ve mücadelenin yükseltilmesiyle, önünde sonunda, zaferi kazanacaklarini ifade ettiler.
Eylemliliklerinin, bu faşist kuşatma ve ablukanin dagitilip, zaferin kazanilmasina dek süreceğini, kesintisizce ve mücadele düzeyini yükselterek halklarimiza özgürlükleri tasiyacaklarini iafade ettiler.
Kitlenin eylemlere ve mücadeleye daha büyük destek verilmesi cagrisinin yanisira, siklikla atilan sloganlarla eylem sonlandirildi.

AHM-Isvicre