Home , Haberler , Leyla Güven’e Tahliye Kararı

Leyla Güven’e Tahliye Kararı

Haber Merkezi |25.01.2019| Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kırılması talebi ile 79 gündür açlık grevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven bugün tahliye edildi. Hakkari Milletvekili Güven 31 Ocak 2018 tarihinden beri tutsak konumunda bulunuyor.

“Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” iddası ile tutuklanan Güven, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesin’nde görülen davanın 5. Duruşmasında tahliye edildi. Duruşmaya Leyla Güven ve Avukatları katılmadı.

Savcının tutukluluğunun devamı yönünde görüş belirttikten sonra mahkeme heyeti, yurt dışı yasağı şartıyla tahliye yönünde karar verdi.

24 Haziran 2018 tarihindeki genel seçimlerde Hakkari’den milletvekili seçilmesiyle Güven’in serbest bırakılması için hukuki süreç başlatılırken, 29 Haziran tarihindeki duruşmasında Güven hakkında tahliye kararı verilmiş, ancak karara savcı aynı gün itirazda bulunmuştu.

Leyla Güven hakkında “Örgüt kurmak ve yönetmek”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “2911 sayılı Yasa’ya muhalefet” iddialarından 31 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.