Home , Dünya , Mısır Bağımsız Sendikaları BDS'yi Destekliyor

Mısır Bağımsız Sendikaları BDS'yi Destekliyor

Mısır Bağımsız Sendika Federasyonu Temsilcisi: “Dünya sendikal hareketini Histadrut ile ilişkileri kesmeye ve Filistin BDS İçin Sendika Koalisyonu’nu desteklemeye çağırıyoruz.”

Devrim sırasında Tahrir Meydanı’nda kısa zaman önce kurulan Mısır Bağımsız Sendika Federasyonu (MBSF) temsilcisi Kemal Ebu Ayta, MBSF’nin İsrail ile ilişkilerin “normalleştirilmesine” yönelik herhangi bir girişimi reddettiğini teyit etti. Londra’da yüzlerce İsrail’e karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) kampanyası aktivistine yaptığı konuşmada Ebu Ayta ayrıca Filistin BDS İçin Sendikal Koalisyonu’nun kuruluşunu selamladı ve uluslararası sendikal hareketi bu koalisyona katılmaya çağırdı.
Tarihi Konferansta BDS İçin Filistin Sendikal Koalisyonu (PTUC-BDS) Kuruldu

İşgal Altındaki Filistin, 4 Mayıs 2011 –  İşçilerin mücadele ve enternasyonal dayanışma günü 1 Mayıs anısına İsrail’e karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) için birinci Filistin sendika konferansı, 30 Nisan 2011 tarihinde Ramallah’ta gerçekleştirildi. Konferans, federasyonları, meslek birliklerini ve Filistinli siyasi partilerin tüm yelpazesini temsil eden sendikal blokları içeren Filistin sendikal hareketinin tamamına yakını tarafından düzenlendi. Konferans tarihi bir olaya damga vurdu: Filistin sendikal hareketinin en geniş koalisyonu olan BDS için Filistin Sendikal Koalisyonu’nun (PTUC-BDS) kurulması. PTUC-BDS, diğer ülkelerdeki sendikalar için Filistinli en üst temsilci başvuru kaynağı olacak, 2005 yılında Filistin sivil toplumunun başlattığı, PTUC-BDS’nin temel bir bileşeni olduğu Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar Ulusal Komitesi (BNC) tarafından benimsenen esaslar ve ilkelerin rehberliğindeki BDS çağrısına diğer ülkelerdeki sendikaların onay ve desteğini arayacaktır.
FİLİSTİNLİ İŞÇİLERİN BOYKOT ÇAĞRISI

Filistin işçi hareketinden gelen bu çağrı, İşgale Karşı Özgürlük, Kendi Kaderini Tayin, Geri Dönüş Hakkı, Sosyal Adalet ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti için ve Yeşil Hat içinde yaşayan halkımıza karşı uygulanan ırkçılığa son vermek için yürüttüğümüz mücadelemizin bir parçasıdır.


Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi
23 Temmuz 2011