Home , Avrupa , Sarı Yeleklilerden Eylem Strasbourg

Sarı Yeleklilerden Eylem Strasbourg

FRANSA|20.02.2021| Fransa’da 2018 yılında başlayan ve son dönemlerde artan polis şiddetine karşı da düzenlenmeye deavm eden Sarı Yeleklilerin eylemleri ülke çapında gerçekleştirilmeye devam ediyor.

20 Şubat tarihinde Strasbourg Place de Etoile (Yıldız Meydanı)’da toplanan kitle, şehirin bir çok noktasındaki polis ve jandarma bariyerlerinin açılmaması nedeniyle uzun bir süre meydanda kalmak zorunda bırakıldılar. Bir gün önce Sarı Yeleklilerin aktivistlerinin gözaltına alınması, şehir dışından gelen eylemcilerin engellenmesi yapılan konuşmalarla protesto edildi.

Saat 11.30’da başlaması gereken yürüyüş ise ancak 13.15’de başladı. Yürüyüş boyunca polis ve jandarmanın yoğun bir kontrolü sözkonusuydu. Kortejin dört bir tarafı bu güçler tarafından yürüyüş esnasında tutuldu. Zaman zaman polis müdahalesinin yaşandığı eyleme, Sarı Yelekliler, Anti-Fa, PARTİZAN, ATİK, YDG, Strasbourg Dostluk ve Kültür Evi gibi kurumların üyeleri katıldılar. Bu arada pandemiden kaynaklı kapalı tutulan ve geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu açıklaması ile kapılarını açan, ATİK’e bağlı Strasbourg Kültür ve Dostluk Evi’nde toplantılarını gerçekleştiren Sarı Yelekliler bileşenleri önümüzdeki günlerde toplantılarına dernek lokalinde devam edeceklerini duyurdular.