Anasayfa , Avrupa , Lenin-Luxemburg-Liebknecht Anmasında Berlin’de Sokak Ayaktaydı

Lenin-Luxemburg-Liebknecht Anmasında Berlin’de Sokak Ayaktaydı

lll2014BERLİN | 14 – 01 – 2014 | Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Lenin, Berlin’de onikibine yakın bir kitlenin katılımıyla anıldılar. Konuya dair ATİF Berlin tarafından gönderilen açıklamayı iletiyoruz.

Alman tekelci burjuvazisinin av köpeklerince katledilişlerinin bu yıl ki yıldönümünde Rosa ve Karl 12. 01.20014 tarihinde, Pazar günü saat 10.00’da başlayan görkemli bir yürüyüşle anıldılar. Çok sayıda alman ve Türkiyeli ve göçmen devrimci örgüt ve kurumun katıldığı yürüyüşte TKP/ML, ATİF, YDG, Yeni Kadın, Die Linke, DKP, MLPD, KKE, Komünist Parti, SDAJ, DİDF, TİKP, TKİP, Rote Antifa, Trotz Alledem, MKP, MLKP, ÖDPA, TKEP-L, SPARTAKİST, Halk Cephesi, Göçmen Kadınlar Birliği, ADHF, Antifaşist Linke ve daha bir çok antifaşist kurum yer alıyordu.

Rosaların anıt-mezarlarının binlerce kişi tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret edildiği ve binlerce insanın katıldığı bu geleneksel yürüyüşte büyük bir coşku vardı. Basına yansıyan bilgilere göre onbinin üzerinde kitle Lenin-Luxemburg ve Liebknecht’i anıyordu. Özellikle beş komünist ustanın pankartanın yer aldığı TKP/ML korteji en kalabalık kitlesi ve kızıl bayraklarıyla büyük bir ilgiyle karşılandı. Yol boyunca bir çok kurum ve kuruluşun bildiri dağıttığı yürüyüşte TKP/ML-YDK adına türkçe çıkarılan bildiri geniş şekilde dağıtıldığı gözlemlendi.

Bu kortejdeki gençlerin diriliği ve coşkusu sloganlara da yansımıştı. Havanın güneşli ve güzel oluşu katılımın tabanını genişletmiş ve sol’a yığılan kitle adeta devrim havasını soluyor gibiydi. Ustaların sloganları atıldığında, bir çok kişinin bu slogana gösterdiği yakın ilgi ve yer yer katılışları sosyalizm özlemlerinin en iyi ifadesi olsa gerekti.

Yürüyüş birkaç saat içinde bitmesine karşın, anıt-mezar gün boyu ziyaretçi akınına uğruyordu. Anıt-mezarı terkettiğimizde bile yoğun kalabalık arasından çıkmada bile zorlandık. Ve bu durum başlığı adeta doğruluyor gibiydi: Pazar günü; Berlin’de sokak ayaktaydı!

ATİF-Berlin