Anasayfa , Avrupa , GÜNCELLENİYOR | ATİK 25. Kongresi İkinci Gününde:

GÜNCELLENİYOR | ATİK 25. Kongresi İkinci Gününde:

HABER MERKEZİ |13.04.2019| Konferasyonumuz ATİK’in 25. Kongresi bugün saat 13 itibari ile Frankfurt Haus der Jugend’de başladı.

Kongre ATİK Konseyi delege tespiti ve gündemlerin onaylanması ile başladı. Divan seçiminin ardından yapılan açılış konuşması ile ATİK Eş Başkanı tarafından sokakların direniş ruhu ile kongre selamlanırken başta 104 yıl önce, 24 Nisan 1915’te Ermeni soykırımında katledilenler ve 11 Nisan 2001’de ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Nergiz Gülmez özgülünde, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, tohum olup toprağa düşenler anıldı. Avrupa coğrafyalarında 33 yıldır Türkiyeli göçmenleri bağrında toplamaya çalışan ve tüm direnişlerin bir parçası olan ATİK’i omuzlayan tüm değerli işçi ve emekçiler selamlandı.

Cumartesi:

saat 15:00 =>Siyasi perspektif raporuna ilişkin raporların sunumu ile kongre devam etmekte.

saat 19:00 => Avusturya’dan Komintern Eş Başkanı Selma Schacht ile Hollanda’dan FNV Temsilcisi kongreyi selamladılar.

saat 20:00 => Siyasi Perspektif raporuna ilişkin görüşlerin Konsey tarafından toplanmasının ardından Faaliyet Raporu görseller ile hazırlanan videonun sunumu ile yazılı olarakta sunuldu. Faaliyet raporuna ilişkin yorum ve düşünceler belirtilmekte.

saat 22:00 => Kongre’nin birinci günü saat 22 civarında bitirildi.

Pazar:

saat 9:30 => İkinci gün saat 9:30 itibari ile başladı. Kongre Faaliyet Raporuna ilişkin düşünceler ile devam etmekte.

saat 11:00 => Fransa’dan Sarı Yelekliler Kongreye canlı bağlanarak yürütülen mücadeleye değindiler. ATİK 25. Kongresini selamlayarak başarı dilediler.