Home , Haberler , Kürtçeye red!

Kürtçeye red!

DİYARBAKIR | 19 – 10 – 2010 | Kürt siyasetçi ve insan hakları savunucularından oluşan 103’ü tutuklu 151 kişi hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Kürtçe savunma talebini ret etti.

Kürt siyasetçi ve insan hakları savunucularından oluşan 103’ü tutuklu 151 kişi hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma“, “Örgüt üyesi ve yöneticisi olmak“, “Örgüte yardım etmek“ iddiasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları istemiyle açılan davanın ilk duruşmasının bugünkü oturumu için tutuklu sanıklar, sabah saatlerinde ring araçlarıyla Adliye binasına getirildi. Diyarbakır D ve E Tipi cezaevlerinden getirilen Kürt siyasetçiler, ring araçlarından zafer işareti yaparken, adliye binası önünde bekleyen yakınları da zafer işaretleri ve „Baskılar bizi yıldıramaz“ sloganlarıyla destek verdi.

Kürtçe savunmaya ret

Duruşmaya, tutuklu 103 sanığın tamamı hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın da bulunduğu tutuksuz 48 sanıktan bazıları ile 300’e yakın avukat ve delegasyonlar katıldı. Mahkeme heyeti, Kürt siyasetçileri ve avukatlarının Kürtçe savunma taleplerini reddetti. Mahkeme heyet ayrıca 7 bin 578 sayfalık iddianamenin özetinin okunmasına karar verdi.(yuksekovahaber)