Home , Avrupa , Nürnberg’de Dayanışma Gecesi

Nürnberg’de Dayanışma Gecesi

NÜRNBERG|29.01.2023| 2018 yılında „yasa dışı örgüt üyesi“ olma gerekçesiyle 16 yöneticisi tutuklanan Erzincan Pir Sultan Abdal Derneği ile dayanışma etkinliği, dün Nürnberg’de gerçekleştirildi. Saat 18:00’da başlayan etkinlik, aynı zamanda yapımı devam eden Erzincan Cemevi’ne destek olmak için Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Bavyera eyalet yöneticilerinin katılımıyla organize edildi.

Tüm sanatçıların dayanışmak için geldiği etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Altıyüz kişilik salonu dolduran kitle coşkulu bir şekilde destek verdi.
Alevi kurumları temsilcileri yaptıkları konuşmalarda; önümüzdeki dönemde Alevileri bekleyen tehlikelere ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin konuşmalar yaptı. Alevi toplumunun örgütlü gücünü büyütmesi gerektiğini açıkladılar. Faşist TC’ye karşı tüm demokrasi güçleriyle birlikte mücadele verilmesi çağrısı yaptılar. ,

Nürnberg ve çevresinden bir çok devrimci demokrat kurum da  geceye destek verdi. Partizan taraftarları, gerek kitlesel katılım olarak gerekse de gecede aldığı görevleri yerine getirmede dayanışmacı bir pratik sergiledi. Ayrıca Partizan taraftarlarının açtığı stand ilgiyle karşılandı. Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için 20 Mayıs’ta yapılacak ortak gecenin anons edilmesi alkışla karşılık buldu.
Katılımcı sanatçılar bir birinden güzel eserlerini kitleye sundular.
Gezi direnişinden buyana Nürnberg’de yapılan en kitlesel etkinlik oldu. Birlikte iş yapmanın, kurumlar arası dayanışmanın ve dostluğun öne çıktığı bir gece oldu.