Anasayfa , Dünya , Mısır’da İsrail Büyükelçiliği Basıldı

Mısır’da İsrail Büyükelçiliği Basıldı

MISIR | 11 – 09 – 2011 | Kahire’de İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi binaya girdi, İsrail böyrağını indirdi. Ülkede gerginlik sürerken hükümetin istifa talebi ise kabul edilmedi.

Mısır’ın başkenti Kahire’de cuma gecesi başlayan İsrail Büyükelçiliği önündeki protesto gösterilerinde, 3 Mısırlı ölürken 46’sı güvenlik görevlisi olmak üzere binin üzerinde yaralının olduğu belirtiliyor.
İsrail Büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylarda biraraya gelen binlerce kişi Mısır ile İsrail arasında 1979 yılında imzalanan barış antlaşmasının iptalini isteyerek büyükelçilik binasını kuşattı.Elçilik binasının duvarlarını yıkan ve binaya camlardan giren göstericiler, elçilik evraklarını imha etmeye başladı. Mısır güvenlik güçlerince oluşturulan güvenlik koridorundan binadan çıkartılan Büyükelçi,ailesi ve elçilik çalışanları halikopterle İsrail’e gönderildi.

Olayların ardından Mısır Hükümetinin istifa ettiği ama Başbakan İsam Şerif tarafından sunulan istifa talebinin Yüksek Askeri Konsey tarafından kabul edilmediği bildirildi.

Hüsnü Mubarek’in devrilmesinden sonra İsrail’le yapılan bu barış antlaşmasının feshedilmesi çağrısı yapılıyordu.Geçen ay da İsrail’in düzenlediği hava saldırısında 5 Mısır güvenlik görevlesinin öldürülmmesi nedeniyle iki ülke arasındaki tansiyon yükselmişti. (Deutsche Welle)