Anasayfa , Avrupa , ATİK : ”Alman Devleti’nin Kürt Düşmanlığı Tırmanıyor..”
İsveç Komitesi

ATİK : ”Alman Devleti’nin Kürt Düşmanlığı Tırmanıyor..”

Haber Merkezi |06.09.2018| Son süreçte Almanya Devleti’nin devrimci , demokrat ve yurtsever kurumlara yönelik politikası , baskıları söz konusu olmaya devam ediyor. Son süreçte Dinslaken kentinde düzenlenmek istenen Uluslararası Kürt Kültür Festivali mahkemenin de onayı ile yasaklanması tartışmalara neden oldu.Konu ilgili olarak Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ( ATİK ) bir açıklama yaptı. ”Alman Devleti’nin Kürt Düşmanlığı Tırmanıyor” başlıklı açıklamayı güncelliği ve taşıdığı haber değeri üzerine olduğu gibi yayınlıyoruz. 

Alman Devleti’nin Kürt Düşmanlığı Tırmanıyor..

8 Eylül günü Almanya’nın Dinslaken kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali mahkemenin de onay vermesiyle yasaklandı. Alman yargısı bu kararıyla Alman ve Türk devletleri arasında, faşist Türk siyasal sistemine muhalif alan güçlere karşı gelişen siyasal ittifaka açık desteğini ilan etmiştir.

8 Eylül’de yapılmak istenen anayurtlarında uzak bir ulusun kendi dile ve renkleriyle kültürel bir etkinliktir. Türk devletinin katliamcı ve soykırımcı bir yaklaşımla kendi topraklarında dilleri dahil kültürel ve siyasal kimliğini özgürce yaşayamayan Kürtler, demokratik değerlere sahip oldukları safsatasıyla halkların gözünü boyuyan Alman siyasal ve hukuk sistemi tarafından da benzer baskı ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu baskı ve kısıtlamalar Alman ve Türk devletleri arasında gelişen siyasal ve ekonomik ilişkilere paralel olarak dozajını artırmaktadır.

28-29 Eylül’de evrensel tüm demokratik ve hukuk değerlerini ayaklar altına alan ve demokratik haklarını talep eden ulus, inanç ve sınıflara karşı katliamcı bir yaklaşımla saldıran bir sistemin başındaki faşist bir kişilik olan Erdoğan’ı, resmi bir davetle karşılamaya hazırlanan Alman devleti, bu kararıyla Erdoğan’a da olan desteğini tüm Uluslar arası kamuoyuna deklere etmiştir.

Alman siyasal sisteminin özellikle son yıllarda emperyalist -kapitalist sistem içerisine sığmayan veya tehlike olarak gördükleri her bir direnç odağına saldırıları yoğunlaşmaktadır. Eyaletler bazında çıkarılan yeni polis yasalarıyla bu saldırılar hukuksal ve yasal bir zemin kazanmaktadır. Açıktırki; yeni çıkarılan bu yasalar göçmen kurum ve siyasal kişiliklerine karşı yeni ve daha üst boyutlu saldırıları da birlikte getirecektir.

Alman Devletini’nin Kürt ulusunun kültürel ve siyasal haklarına yönelik bu son saldırısını şiddetle kınıyor, tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu 8 Eylül’de bu saldırıları kınamak için Düsseldorf’ta yapılacak olan mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Kahrolsun gerici ittifaklar!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu- ATİK