Home , Avrupa , Kürt Halkının İradesi Teslim Alınamaz!

Kürt Halkının İradesi Teslim Alınamaz!

20161105_190044-2Faşist Türk devletinin ve AKP iktidarının 15 Temmuzda 2016 ‚da tezgahladıkları darbe girişimi sonrası OHAL uygulamsini devreye sokarak başta devrimci ve demokratik kurum-kuruluşlar, muhalif kişiler, TV kanalları ve radyolar kapatılmıştır. Zindanlardaki devrimci tutsakları sürgün ederek devam eden saldırıları sonrasında akademisyenler ve T. Kürdistanın da halkın iradesi ile seçilen belediye başkanları tutuklanmış, halkı sindirmek ve korkutmak için düğün salonlarında insanların kalabalık olduğu yerlerde bombalar patlatmış ve yüzlerce insanı katletmiştir.

Kendisine muhalif olacak herkesi en son FETO örgütü ile ilişkilendirip tutuklamış kendisi gibi düşünmeyenleri ortak hareket etmeyenleri zindanlara tıkmıştır. En son 3 Kasım gecesi HDP eş başkanları ve milletvekilleri gece yarısı ev baskınlarıyla gözatına alınıp tutuklayarak Kürt halkını inkar ve asımlasyon politikasını daha fazla hızlandırmışdir. 6 milyon kişinin seçtiği halk iradesinin temsilcileri tutuklanmıştır. Bu saldırı sadece temsilcilerine değil 6 milyona karşı yapılan bir saldırıdır.

Fransa Reims Partizan taraftarları olarak faşist devletin bu saldırlarına karşı kürt halkının yanında olduğumuzu emperyalistlerin ortadoğudan ellerini çekmeleri için 05/11/2016 günü akşam 19’da tren garı önünde yaptığımız “Kürt halkına özgürlük halk savaşıyla gelecek” şiarıyla düzenlenen meşaleli yürüyüşte “Faşizme, emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı Partizan” pankartımızın arkasında kortejimizi oluşturduk.   Demokratik kurumlardan ATIK, YDG, YENİ KADIN` in yanısıra Fransız Komünist Partisi ve Reims Mesopotamie Dernegide yürüyüşte yerlerini aldılar.

Yürüyüş boyunca, „Suriye’de işgale, Türkiyede Kürtlere ve Emekçilere Yönelik Saldırılara Son!“ Partizan imzalı bildiriyi yoğun bir şekilde dağıtımı sağlanıldı.

KÜRT HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!

KÜRT HALKINA ÖZGÜRLÜK HALK SAVAŞIYLA GELECEK!