Home , Dünya , Filistin Dayanışma Örgütü Samidoun Almanya’da Yasaklanmalarına İlişkin Açıklama Yaptı

Filistin Dayanışma Örgütü Samidoun Almanya’da Yasaklanmalarına İlişkin Açıklama Yaptı

HABER MERKEZİ| 06.11.2023| Filistin’le dayanışma eylemlerindeki etkinliği nedeniyle Almanya’da yasaklanan Samidoun, kendilerine yönelik bu tavrı değerlendiren bir açıklama yayımladı.

Samidoun ve Filistin davasının tüm dostlarına ve yoldaşlarına seslenilen açıklamada, Samidoun’un Alman yetkililer tarafından yasaklanmasının Gazze’de devam etmekte olan soykırıma aktif olarak katılmak anlamına geldiğini ve amacının muhalefeti devletin tüm gücüyle bastırmak olduğunu söyledi.

Samidoun, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gösteri yasakları, polisin sokaklarda takke taktıkları ya da Filistin bayrağı taşıdıkları için insanlara saldırması, “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” demenin yasaklanması, siyasi yasakların getirilmesi, aktivistlerin sınır dışı edilmesi ya da ikametlerinin ellerinden alınması çabalarıyla el ele gitmektedir.

Bu, emperyalist güçler tarafından Gazze’de Siyonist rejim tarafından yürütülen soykırımla birlikte uygulanan baskı dalgasının bir parçasıdır. 9.000’den fazla Filistinlinin hayatına mal olan bu saldırı; kahraman Filistin direnişi, savaş makinesine azim ve kararlılıkla karşı koymaya devam ederken bile hastanelere, okullara ve mahallelere yönelik saldırılarını sürdürmektedir.”

Yapılan açıklamada, herkes Samidoun’a katılmaya, çalışmalarını desteklemeye, Filistin’in ve Filistinli mahkumlar hareketinin kolektif sesini yükseltmeye davet edilirken, destek veren herkese teşekkür edildi.

Açıklama, yaklaşık 40 yıldır Fransa’da tutuklu bulunan Lübnanlı Arap Filistin mücadelecisi Georges Abdallah’ın, “Birlikte ve sadece birlikte kazanacağız” sözleriyle son buldu.