Anasayfa , Haberler , Kürecik’te Özgür Yaşam festivali

Kürecik’te Özgür Yaşam festivali

elbistanElbistan Partizan yaptığı bir açıklama ile 17 temmuzda başlayacak, Özgür Yaşam festivaline bir çağrı yaptı. Açıklama ve program şöyle:

“Bu Yıl Bizim Yılımız Olacak!Özgür Yaşam Festivali”

1.günü 17 Temmuz 2015 tarihinde Kürecik’te başlayacak olan Özgür Yaşam Festivali’nin bu yıl ki teması doğa kırımı, HES ve asimilasyon olacaktır. Kürecik’te başlayacak olan festival yine dönemin faşist zihniyeti tarafından katledilen yiğit devrimci Kasımoğlu Mehmet Ali’nin mezarı ziyaret edilecektir.

Mezar ziyareti sonra Kasımoğlu Mehmet Ali’nin kişiliği ve Türkiye devrimci hareket önderleri ile gezi isyanının konuşulacağı panel sonrası müzik dinletisi yapılarak program sonlandırılacaktır. Ayrıca bu dönemde Partizan tarafından köy ziyaretleri yapılacaktır.

2. gün de Elbistan Hasanali ve Atmalı Kaşanlı köyünden başlayacak olan HES’e hayır yürüyüşü ile Gücük Nahiyesi askeri karakola yürünecektir. Gücükte HES hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Yürüyüş sonrası program müzik dinletisi ile sonlandırılacaktır. Şehit Partizan Seyit Külekçi’nin akrabaları ziyaret edilecektir.

3. gün Elbistan Sevdilli köyünde düzenecek olan program peri suyu’na yapılmaya çalışılan  HES’e karşı yapılacak panel sonrası başlayacak. Müzik dinletisi ile sonlandırılacaktır.Partizan tarafından köy ziyaretleri yapılacaktır.

 Bu yıl düzenlenecek olan Özgür Yaşam Festivali önümüzde duran bir atılımdır. Dün devlet tarafından dövülen, devlet destekli faşistlerce öldürülen Kürt milliyetinden Alevi inancından değerli yoldaşlarımızın bırakmış olduğu mirası HES’le yıkmaya çalışıyorlar.

Şimdi soruyoruz hangi güç Önder İbrahim Kaypakkaya’yı Kürecikte unutturabilir.

Peki ya Osmanlı faşizmi tarafından katledilen genç önder Kasımoğlu Mehmet Ali’yi yaşadığı bölge olan Kürecik’te HESyaparak mı silecekler. HES’ler  hakkında sohbet ettiğimiz yaşlı bir amcanın dediği gibi ‘beyler hep siz konuştunuz biz sustuk belki anlarsınız dedik. Olmadı artık biz konuşacağız siz susacaksınız’.

Ey gerici, devlet destekli çeteler sisteme muhalif isyancı kimliği ile bilinen Kürecik, Sevdilli,Hasanalili ve Atmalı Kaşanlı köyü yalnız değildir. Yalnızda olmayacaktır. Partizanlar  var oldukça ezilenler sahipsiz değildir  

Elbistan Yeni Demokrat Kadın, Partizan, Yeni Demokrat Gençlik”