Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da Kapitalizmin Doğa Kırımına Karşı Eylem

Duisburg’da Kapitalizmin Doğa Kırımına Karşı Eylem

DUİSBURG|06.03.2023| Almanya’nın Duisburg şehrinde, iklim koruma hareketi “Fridays for Future” tarafından miting ve yürüyüş gerçekleştirildi. 3 Mart Cuma günü saat16:00’da, Königstr’de yapılan mitingde yaklaşık 550 kişi bir araya geldi ve şehir merkezinde yürüdü. Yürüyüşe YDG ve YENİ KADIN da katıldı.

Yürüyüşte çevre koruma örgütleri adına da bir konuşma yapıldı. İklim adaleti için mücadele çağrısının yapıldığı eylemde, şunlar belirtildi:

Kapitalizm kendisini yüzyıllardır krizler üzerinden yaşattı. Aşırı kar hırsıyla toplumları, halkları sömürgeleştirirken doğayı da talan etti. Oluşturduğu zihniyet yüzünden insan artık kendisini doğanın bir parçası değil efendisi olarak gördü. Her zaman daha fazlasını isteyecek kadar açgözlü ama evrenin mükemmel dengesini bozduğunu fark etmeyecek kadar gafilce davrandı. Bu doyumsuzluk ve talan zihniyeti bir bumerang gibi kendisini de vuruyor. Kimyasal ürünler ve plastikler atmosferi, toprağı, suyu ve havayı boğarken, fosil enerjiler yakılmasından kaynaklı küresel ısınma, aşırı sıcak hava dalgaları, orman yangınları, kuraklık ve sel felaketleri eşliğinde iklim kaosuna yol açıyor.