Home , Avrupa , KuFa Sahne Devam Ediyor: ”Şiirlerle Şarkılarlarla Yılmaz Güney “

KuFa Sahne Devam Ediyor: ”Şiirlerle Şarkılarlarla Yılmaz Güney “

İSVİÇRE |14.09.2023| Kültür Fabrik Zürih derneği devrimci sanatçı Yılmaz Güney’i 39. Ölüm yıldönümünde bir etkinlikle andı.Kültür Sanat Komisyonu tarafından başlatılan “KuFa Sahne “organizasyonu bu hafta Yılmaz Güney konseptiyle gerçekleşti. 

Etkinlik devrimci sanatın önemi üzerine, komisyon tarafından hazırlanan sunumla başladı. Sunumda ” Bizlerin: belleğimizi ve geçmişimizi canlı tutmamızın ve bunlardan öğrenerek dersler çıkardığımız Devrimci Sanat ; devrimin de dinamolarindan birisi olarak görmeli ve
Pir Sultani , Börklüceleri, Dadaloglunu, Güney leri ve daha nicelerini hep yanı başimizda hissetmeliyiz.” denildi. Ardından Güneyin akıllarda kalan 1984 Nevrozundaki tarihe iz bırakan konuşması izlendi.  

KuFa Sahne Rojda ve Bakış tarafından Güney anısına bestelenen ve filmlerinde kullandığı müziklerinden hazırlanan dinletiyle devam etti. Yine Yılmaz Güney’in kendi yazmış olduğu ve Ona atfedilen şiirler Ahmet Tan tarafından okundu. Son olarak Güney ile olan anılarını paylaşmak için bir üye söz aldı. Burada Yılmaz Güney ile ATIF arasındaki karşılıklı dayanışma ve ortak mücadeleyi anlatan bir konuşma yaptı.