Home , Haberler , Polis, Okmeydanı Halkevi’nde nöbet tutanlara saldırdı

Polis, Okmeydanı Halkevi’nde nöbet tutanlara saldırdı

okmeydani-halkevi-saldiri_24-11-16

Okmeydanı Halkevi’ne yönelik polis tacizine karşı nöbet tutan mahallelinin kasıtlı olarak üzerine Akrep süren polis, bir kişinin ayağını ezdi, buna tepki gösteren mahalleliye ise biber gazı ile saldırdı, mahalleli nöbete devam dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda bir süredir Halkevi’nin flamalarını indiren polis, son olarak 23 Kasım gecesi şubenin tabelasını söktü. Bir süredir yaşanan polis tacizine karşı 24 Kasım akşamı Halkevi önünde nöbet tutan mahallelinin üzerine kasıtlı olarak Akrep tipi zırhlı aracı süren polis, bir kişinin ayağını ezdi. Ayağı ezilen Okmeydanı Halkevi üyesi Fadik Kök hastaneye kaldırıldı. Sokağa girerek kasıtlı olarak üstlerine süren Akrep’i sokaktan kovan Halkevciler mahalleliyi desteğe çağırdı.

Polisin kasıtlı davranışına “Bunlar Berkin’i vuranlardır, bunlar tecavüzü meşrulaştıranlar, tecavüzcüyü aklayanlardır” diyerek tepki gösteren mahalleliye polis bu defa da biber gazıyla saldırdı.

Polis tarafından ayağı ezilen Kök’ün ayağının kırık olduğu öğrenildi.

Okmeydanı Halkevi’nden Ergin Çevik, Sendika.Org’a konuştu:

Bu mahallede daha önce de birçok defa başka kurumlara böyle saldırılar gerçekleşti. Fakat dün önce Halkevi’nin flaması indirildi, sonra da tabelası polisler tarafından çalındı. Biz, buna tepki olarak bir nöbet başlattık. Bu sırada kaldırımda oturan bir arkadaşımızın Akrep tarafından ayağı kasıtlı olarak ezildi. Mahalleliye yaptığımız çağrı üzerine evlerinden inenlerle birlikte tepki gösterdik, akrebi kovduk. Biz yarın da nöbet tutacağız. Faşizme karşı bütün kurumlarla omuz omuza direnişi büyüteceğiz. Bütün Okmeydanı halkı başta olmak üzere kendi ilericiyim, demokratım diyen herkesi yarın 19.30’da başlayacak nöbetimize desteğe bekliyoruz.”

Saldırının ardından tekrar Halkevi’nde toplanan mahalleli polis tacizine rağmen nöbete devam ediyor.

(sendika.org)