Anasayfa , Dünya , Kolombiya: ELN’den Doğal Kaynakları Savunmak İçin Bombalı Eylemler

Kolombiya: ELN’den Doğal Kaynakları Savunmak İçin Bombalı Eylemler

Kolombiya’nın doğusu ülkedeki en büyük doğalgaz rezervlerine sahiptir. 1980’lerin başında Aracua’da bulunan doğalgaz kaynakları herhangi bir zenginlik getirmemiş, bölge halkı çok büyük bir sömürüye maruz kalmış, temel hizmetler ve ulaşım altyapısı olmaksızın yoksulluk içinde yaşamıştır. Çok büyük çevre felaketleri yaşanmasına rağmen devlet, çok uluslu şirketlerin çıkarlarının korunduğundan emin olmak için bölgeye sadece asker göndermiştir.

Bu nedenle Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) halka ait doğal kaynakların savunulması için çok uluslu şirketlere ve onların korumasını yapan paralı askerlere karşı aşağıdaki eylemleri gerçekleştirmiştir:

1- 15 Haziran 2017’de Doğu Cephesi Komutanlığına bağlı Manuel Vásquez Castaño komutasındaki bir birliğimiz Aracua’da iki petrol kompleksi arasında hareket halinde olan bir NPR tankerine koruma için eşlik eden ordu birliğine uzaktan kumandalı patlayıcı ile saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda bir teğmen ölmüş, dört asker yaralanmıştır. Güçlerimiz kayıp vermeden üslerine geri dönmüştür.

2- 18 Haziran 2017’de Aracua’daki Caño Limón-Coveñas boru hattı, güçlerimiz tarafından havaya uçurulmuştur.

Kolombiya’nın Doğusundaki Ormanlar, Dağlar ve Ovalardayız.

Ne Teslim Olacağız, Ne de Gideceğiz: Daima Halkın Yanında Olacağız!

Stratejik Politik Askeri Komutanlık

Doğu Savaş Cephesi

ULUSAL KURTULUŞ ORDUSU

 

Kaynak: http://www.cedema.org/ver.php?id=7700