Home , Avrupa , Köln’den Taksim Direnişine Destek Etkinlikleri

Köln’den Taksim Direnişine Destek Etkinlikleri

kolntaksim2KÖLN | 06 – 06 – 2013 | İstanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde devam direnişlere Avrupa’dan destek eylemleri gelmeye devam ediyor. Köln’de yapılan dayanışma etkinliklerine ilişkin Köln ATİF, YDG ve Yeni Kadın adına bir açıklama geldi. Açıklamanın tamamı şöyle;

HER YER TAKSİM! HER YER DİRENİŞ!

Günler önce İstanbul’un göbeğinde Taksim Gezi parkı tüm Türkiye’yi sardı!

İstanbul’dan Ankara’ya.. Izmir’den Samsun’a.. Dersim’den Denizli’ye..

31 Mayıs günü polis faşist AKP’den aldığı emir ile, hiç birieyi göz önünde bulundurmayarak eylemcilere saldırmaya başladı. Parka kurulan çadırlar, çimen üzerinde okunan kitaplar ateşe verildi. Polisin eylemcilere insanlık dışı müdahalesi sürerken, halk AKP siyasetinden ne kadar rahatsız oldugunun farkına varıp, sokaklara döküldü!

Ayaklanmanın ilk gününden bugüne sayısız yaralı ve hatta hayatını kaybedenlerde var. Panzerler altında kalanlar, Toma’nın tazyikli su saldırıına maruz kalanlar, kafalarına gaz bombaları yüzünden darbe yiyenler.. Saatler içinde ortalık adeta savaş alanına dönmüştü. Çığlıklar İstanbul sokaklarında yankılanıp kulaklara resmen işkence ederken, sokakları kan kokusu sarmıştı..

Aradan fazla zaman geçmeden kan kokusu Türkiye’den diğer ülkelere yayılmaya başladı. Faşist yönetime karşı tepkiler Avrupa’dan, Amerika’dan, dünyanın her kıtasından gelmeye başladi! Çeşitli ülkelerin halkları Türkiye’de başlayan protesto ile dayanışmaya başladılar.

Bizde Köln’de ATİF, YDG ve Yeni Kadın olarak Cumartesi günü başlayan dayanışma  eylemlerinde yer aldık.

1.Gün

1 Haziran 2013’de AABF tarafından çağrı yapılan ve tüm demokratik ve devrimci örgütler desteği ile Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi Türkiye’deki onurlu mücadele için bir araya geldiler. Türkiye’deki güncel  durumlar, hükümetine bağli olan türk medyası tarafindan kamoyuna taşınmamaktaydı! Cumartesi günü Dom kilisesi önünde yapılan miting Yol Tv aracılığı ile kitlelere ulaştı. Farklı kurumlar tarafindan yapılan konuşmalardan sonra, Grup Yorum konseri ile miting sonlandırıldı. Aramızda bulunan türk kurumların kitlesi büyük bir ilgi ile mitingimizi desteklemiştir. Birlikte atılan „Heryer Taksim! Heryer Direnis!“, „Fasizme karşı omuz omuza!“, „İstanbul faşizme mezar olacak!“ vb. sloganlar birlikte vermemiz gereken mücadelenin samimiyetini taşıyordu.

2.Gün

2 Haziran 2013 tarihinde devrimci ve demokratik örgütler insiyatiflerini kullanarak miting organize ettiler. Miting alanı Rudolfplatz’da, Türkiye’nin son durumlarını birbirleri ile tartıştı. Mikrofonda herkes görüşlerini dile getirdi. Aynı haftasonu Frankfurt’ta yapılmış olan Blockupy direnişinden gelen eylemciler, orada olanları bizimle paylaştıktan sonra yürüyüşe başladık. Çok ani olan eylemimize ilgi yüksekti. Belirlenen yürüyüş güzergahının sonunda vardığımız Chlodwigplatz’da eylemimiz halk tarafindan büyük bir ilgi görüp, alkışlandı. Orada yapılan saygı duruşu ardından, antifaşist halaylarlarımızdan sonra eylemimiz son buldu.

 3.Gün

3 Haziran 2013, saat 19’da Wiener Platz, Kön Mülheim’da toplanan antifaşist ve antiemperyalist kurumlar konuşmalarını yaptıktan sonra yürüyüş başladı. Yürüyüş güzergahı özellikle seçilen, Almanya’da kücük İstanbul diye adlandırılan meşhur Keupstraße’dan geçerken, orada yaşayan Türkiye’li halkın ilgisini çekti. Seyirciler yürüyüşümüze katılıp  „Taksim’e selam, Direniş’e devam!“,  „Tayyip istifa!“,  „Direne, direne, kazanacağız!“ , „Yaşasın halkların kardeşliği!“ vb. sloganlarımıza eşlik ettiler. Wiener Platz’da yürüyüş ünlü italyan Partizan mariı „Cav Bella“ ile bitti.

4.Gün

4 Haziran 2013, akşam saat 19’da Köln Ebertplatz’da başladı! Eylem kısa süre önce kurulan ve Köln’de kendisini tanıtan Demokratik Gücbirliği Platform‘u tarafından organize edildi. Bu platformda yer almayan kurumlar eyleme destek verdi. 2 Haziran’da, 1 Mayıs Mahallesi’nde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş ve 3 Haziran’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert saygı duruşu ile anıldılar. Yürüyüş göçmen halkın yaşadığı Weidengasse’den Dom kilisesi önüne doğru gerçekleştirildi. Yürüyüşe ilgi gösteren halk önümüzdeki yapılacak eylemlere davet edildiler. Almanca ve Türkçe okunan bildirilerde Türkiye direnişi anlatıldı.

Demokratik Gücbirligi Platformu’nun etkinlikleri devam edecek.

Belli olan şu: Türkiye’deki direniş, halk istedigi sürece devam edecektir! Biz Köln ATIF, YDG ve Yeni Kadın olarak direnenleri selamlıyor, bu kavgada hayatını verenleri saygıyla anarak, Türkiye’deki faşist Akp yönetimini ve yandaş medyasını kınıyoruz! Nerede olursak olalım, gasp edilen insan haklarımızı geri almak için gereken mücadeleyi vereceğimizi vurgulamak istiyoruz!

Yasasin Halklarin Kardesligi!

Kahrolsun Fasizm!

Mehmet Ayvalıtaş ölümsüzdür!

Abdullah Cömert ölümsüzdür!

Köln ATIF

Köln YDG

Köln Yeni Kadın