Anasayfa , Avrupa , ”Yaşamdan ve Mücadeleden o Kadar Çabuk Kopmayacağımı Bilmenizi İsterim”

”Yaşamdan ve Mücadeleden o Kadar Çabuk Kopmayacağımı Bilmenizi İsterim”

ATİK, YDG ve Yeni Kadın örgütlerine; teşekkür mesajı!

Değerli Arkadaşlar, yoldaşlar;

Sizlere Hülya Yaman yoldaşımızın selam, sevgi teşekkürleri yanında ayrıca bir uyarısınıda iletiyorum. Elçiye zeval olmazmış..

Bildiğiniz gibi Hülya yoldaş 13 Ocak’tan beri, geçirdiği beyin felci sonucu, yoğun bakımda tedavi görmektedir.

Şimdiye kadar onun sağlığına yeniden kavuşması veya hasarın en aza çekilmesi konusunda özellikle doktorların ve sağlık emekçilerinin başarılı çabaları yanında, yoldaşımızın da gösterdiği güçlü bir yaşam azmi sayesinde, gelişmeler olumlu gitmektedir.

Elbette böylesine ciddi bir hayati durum karşısında dayanışmanın da büyük payı vardır… Frankfurt’taki yoldaşları, akrabaları ve arkadaşları olarak, Hülya’nın hayata ve mücadeleye yeniden dönmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadarki gelişmeler gayet olumludur. Hatayı tehlikeleri atlatmış görünüyor. Yinede bazı rizikolar ve tehlikeler mevcut. Bunları da zamanla aşabileceği bir sürece giriyoruz. Hülya yoldaşın eski sağlığına yeniden kavuşması ayları hatta bir kaç yılı alacaktır. Bu sağlık krizinin sonuçlarıyla ve bazı engellerle yaşamak durumunda kalabilir. Uzun süren tedavi ve terapilere halâ ihtiyaç var yani.

Şimdilik hafızası yerinde ve kendisiyle yazışma üzerinden iletişim kurabiliyoruz. Henüz konuşamıyor çünkü boğazdan serum ile besleniyor.. Pek yakında boğazındaki hortumları çıkaracaklar ve bizimle yeniden konuşabilecek.

Dün kendisini yine ziyaret ettik.Birlikte ağladık, güldük ve şakalaştık. Onu soranların dost ve yoldaş selâmlarını kendisine ilettik..

Dolayısıyla onu soran ve destek çıkan herkese ve en geniş ATİK camiasına teşekkür ediyor, selam ve sevgilerini iade ediyor.

Ha bir de diyor ki; “duyduğuma göre helvamı yemeyi bekleyenler varmış. Onlara sözüm şöyle: daha çok beklersiniz, yaşamdan ve mücadeleden o kadar çabuk kopmayacağımı bilmenizi isterim”diye de uyarıyor. Ayrıca “hepinizi hasretle kucaklıyorum” diyor..

Ben de, bu devrimci keçi kadın’ın bir yoldaşı ve sırdaşı Ufuk olarak, Yaman Hülya’mızın mesajını siz yoldaşlarına iletiyorum ve bir kez daha elçiye zeval olmazmış hatırlatması yapıyorum.

Dayanışma ve mücadele yaşatır!